Evenimente - 3 ZILE LA POALELE PARTIEI SORICA DIN AZUGA

3 ZILE LA POALELE PARTIEI SORICA DIN AZUGA

Au fost 3 zile friguroase in care ne-am incalzit trup si suflet cu flacarile si caldura ceaunelor, gratarelor si a vinului fiert pregatit intr-un ceaun de o tona!

Impreuna cu Alexandru “Teacher” Cirtu, alaturi de Grill World Catering, Romanian Chefs Comunity si turistii prezenti in Azuga, am sarbatorit revelionul in stil vechi.

Axinte si caravana lui au facut un spectacol de vis pentru cei prezenti, in timp ce dansatoarele, Dj Jungle, Mihai Stanescu si alti interpreti, au dat culoare petrecerii!

In prima zi am pregatit Pomana porcului reinventata de noi, cu condimente orientale, acompaniata cu mamaliguta fiarta in lapte, cu ierburi de Provance, unt si parmezan.

In cele 3 zile in Azuga, nu ne-a lipsit vinul fiert cu 13 condimente, din ceaun. :)

Daca noi nu schiam , trebuia intr-un fel sa putem rezista frigului... si cum altfel decat gustand din cand in cand din vinul care bolborosa in ceaunul de o tona, care atragea turistii cu miresmele lui!?

O sa va dezvalui si cele 13 ingredinte (fost secrete) ale vinului fiert... ;) Ca sa puteti incerca si voi acasa. ;)

Anason, ananas proaspat, cardamon, coji de portocale, cuisoare, ienibahar, menta proaspata, mere, papaya confiat, baton de scortisoara, zahar brun, suc de lamaie si portocale.


A doua zi am intampinat probleme neasteptate... Vremea n-avea sa tina cu noi. :)

Si inca o data ni s-a demonstrat ca, oricat de isteti si inventivi suntem noi (ultimul nostru laudator, a murit acum 3 saptamani, asa ca ne laudam singuri de ceva timp!  :P), nu ne putem pune cu natura! :)

Cand temperaturile ajung la -19 grade, cand butelia face figuri, cand ouale iti ingheata pe masa de lucru (in adevaratul sens al cuvantului au inghetat ouale de gaina pe masa, incat atunci cand am dat cu ele de zidul de beton, nici coaja nu s-a crapat), alturi de lapte, legume si celalate ingredinte... ori trebuie sa fii Van Damme sau Rocky, ori trebuie sa faci ceva fara acele ingredintele inghetate. :)

Asa am facut si noi: am folosit legumele care nu apucasera sa inghete la supa de pui, taieteii de casa pregatiti fara oua si am indeplinit misiunea! :)

Pot sa zic ca am incercat sa tocam ceapa si cu toporul... :)), dar nu ne-a iesit, asa ca, impreuna cu Alex, ne-am antrenat sa taiam lemnele cu toporul in prima faza si ne-am propus ca in timp, dupa ce o sa prindem indemanare la taiat lemne, o sa incercam sa tocam si legumele, cu toporul. :)

Alex s-a ocupat de supa de pui, l-am ajutat si eu, jongland putin cu aluatul pregatit de el pentru taietei... cu gandul la fratele nostru Claudiu Toader (renumitul si talentatul Pizzer de la Romanii au Talent)! :)) Chiar l-am ajutat; am taiat eu coca, am creat eu taiateii! :)

Am pregatit in ceaun un desert traditional Iranian numit SHOLE ZARD, din orez basmati, sofran, apa de trandafir, scortisoara etc., cu care am facut senzatii in Azuga, asa cum s-a intamplat si la Concursul International de gatit din Cluj, unde, la sectiunea “creatie rece”, impreuna cu Alex am luat locul I cu acest desert si renumitele tarte ” à la Alex”. :)

A doua zi am reusit sa ne odihnim foarte putin, dupa noaptea in care am fost treziti din somn in miezul noptii de catre dragii nostrii prieteni cu pretextul, ceva de genul:” VOI SUNTETI MAESTRII SI NOUA NE E FOAME! Nu gatiti si voi ceva, trai-v-ar?!”

Si ce puteam face cand i-am vazut asezati la masa cu fete gen pisica din Shrek, o stiti? Cand facea ochii aia mari si iti inmuia inima?! :P

Am intrat cu Alex in bucataria hotelului si ghici ce am facut? Pizza! :)

Pai daca propietarii hotelului au cumparat un cuptor de pizza trebuia noi sa-l testam! :)

Ne-am apucat de facut aluat pentru pizza, cu iaurt, smantana, ulei de masline... fara drojdie, ca sa fie ceva mai rapid si sa nu astepte mult nici baietii de la mese. :)

Eu m-am gandit la CALZONE si inca 2 feluri de pizza!

Una dintre retete o gasiti pe pagina lui Alex: http://www.amretete.ro/pizza-vegetariana/

Unul dintre baieti avea pofta de o tigaie picanta... asa ca Alex s-a oferit sa le faca o reteta de a mea, si cu ocaiza asta, a trecut si TESTUL!

PUSTIUL INVATA REPEDE, DACA ARE DE LA CINE! :))

Ca sa fie original am facut repede si o lipie pentru tigaie picanta! :)

Din zambetele de pe buzele lor si cuvintele rostite de ei am dedus noi ca am reusit si de data asta! :)

Sa revenim la caii nostrii! :)

A treia zi ne-am realaxat si am pregatit in ceaun o costita de porc, asezonat cu diferite arome, condimente si sosuri, ceea ce a iesit o bunatate si a gasit imediat multi fani in randul turistilor!

Seara tarziu, am ajuns acasa, in Bucuresti... Home,  sweet home!!  ;)

comments powered by Disqus

Sus