De Valentine’s Day “Iubeste Chinezeste!”
Pe 14 februarie, de ziua indragostitilor, am fost prezent la DIM SUM, singurul restaurant chinezesc din PLOIESTI!
Acolo am pregatit meniul dragostei - asa cum am denumit-o noi ;)
I-am intampinat pe indragostiti cu un pahar de sampanie si muzica la pian, i-am si imbratisat si pupat pe cunoscutii prezenti la eveniment, mai exact marea majoritate. ;) Asta ca sa aiba parte si de o primire mai calduroasa pe langa paharul de sampanie. Doar era ziua Indragostitilor, nu? :)
Primele farfurii care au ajuns la mese, au fost cu Arahidele prajite cu condimente in stil chinezesc... dupa care am prezentat primul fel de mancare, si mai exact Puiul cu muguri de bambus si noodless chinezesc cu legume... platourile au fost pregatite pentru cate doua persoane ca doar trebuia sa iubeasca chinezeste! :)
Al 2-lea fel de mancare a fost alcatuit din carne de vita cu sos de stridii si orez cu sos curry si legume... tin sa mentionez ca este unul dintre felurile mele preferate ale bucatariei chinezesti!
Si desertul... Mix de fructe caramelizate ( banane, ananas si mere caramelizate, servit cald cu sos de caramel)... care a fost acompaniat cu un bol de apa rece! De ce apa rece in bol? Pentru ca desertul a fost servit fierbinte, iar daca nu mai puteai de pofta si te incumetai sa-l degusti imediat cu siguranta te-ai fi fript, si asa s-au folosit boluri de apa rece ca sa poate toti sa introduca fructele caramelizate pentru cateva secunde in apa si apoi sa le serveasca... Astfel se forma peste fructele caramelizate un strat fin de glazura crunchy...
A fost o seara minunata, pentru ca am avut alaturi de mine multi prieteni dragi. De altfel am cunoscut si alti oameni draguti care m-au onorat cu prezenta, plus ca am lucrat alaturi de o echipa frumoasa si puternica, plina de entuziasm si chef de munca!
A fost prezent si prietenul nostru drag, totodata un mare cunoscator de arta culinara si un dur critic, Marcel Iorga, si asa mi-a si dat feedback-ul de la ultimul eveniment din Bucuresti, la care a fost prezent... Daca doriti sa cititi parerea lui, despre evenimentul meu din Bucuresti cu Petru Buiuca, Alexandru “Teacher” Cirtu si Chef Stefan Negura, puteti accesa blogul lui Marcel Iorga...
Cred ca si pentru altii a fost interesant acest Valentine’s Day!! :)) De ce zic asta? Pai sa-mi spuneti voi cum e? Un Iranian, sa gateasca mancare chinezeasca in Romania, de sarbatoare cu origine americana??!! :)) E interesant sau nu? :P
Eu am o slabicune pentru mancarea chinezeasca! Asa cum am spus si deseori la interviuri si pe unde am mai fost intrebat, mancarea chinezeasca este preferatul meu!
La DIM SUM am avut ocazia sa mai invat si lucruri noi de la bucatarul chinez ITO, care este un as in bucatarie chinezeasca... si din acest motiv incurajez Ploiestenilor care n-au incercat preparatele de la DIM SUM singurul restaurant chinezesc din Ploiesti, sa le incerce cu mare incredere!
Restaurantul DIM SUM va intampina cu un cadru relaxant, frumos si calduros, pe Bld. Republicii nr. 327 - Cartier Albert, unde puteti servi mancare buna. Daca nu reusiti sa ajungeti la restaurant, puteti sa comandati pentru acasa, la urmatoarele numere de telefon: 0344.144.144 / 0749.144.144.
Mai multe detalii precum si meniul puteti gasi, accesand www.dimsum.ro
Nu in ultimul rand tin sa multumesc celor care m-au onorat cu prezenta, echipei de la Dim Sum pentru ca au fost minunati si fotografului nostru (Andreea Ionascu)!
Articole despre eveniment:
Mai multe fotografii by Andreea Ionascu:
comments powered by Disqus