Evenimente - YouthBank Ploiesti - Restaurant Boema

Cand am aflat ce este mai exact YouthBank... Pe scurt am zis: ma bag! :)

Am fost contactat de o prietena, Madalina Tuinete... pentru "un eveniment frumos" zicea ea. :)

Ne-am intalnit intr-o clasa de liceu si acolo am cunoscut un grup de copii, tineri, pusti... nu stiu cum sa-i numesc... dar stiu ca erau exact asa cum am fost si eu la 15-18... plin de entuziasm si cu zambetul pe buze! :)

Nici nu aveam cum sa nu-mi doresc sa fac parte din acest "frumos eveniment" despre care spunea Madalina.

Asa ca am discutat cu Madalina si cu echipa YouthBank si am decis sa sustin eu un demo cooking, unde sa se vanda bilete si banii incasati sa intre in fondul YouthBank!

Bineinteles, zis si facut! :)

Am reusit sa organizam impreuna un eveniment de succes cu sprijinul restaurantului Boema Ploiesti si al partenerilor mei Franke Romania, Micro Greens RomaniaTan Viet Romania si Fuchs condimente.

De mare ajutor ne-a fost si maestrul Sorin Petculescu - Fotografie Comerciala Ploiesti. :)

Tin sa le multumesc tuturor partenerilor si tuturor celor care ne-au sprijinit pentru materializarea acestui eveniment frumos! :)

Daca doriti sa stiti ce este mai exact "YouthBank", cititi randurile de mai jos... sau treceti direct la fotografii, ca sa vedeti cum a decurs evenimentul! :)

Este programul care încurajeaza responsabilizarea tinerilor, iniţiativa civică şi contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

YouthBank oferă tinerilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte. Echipa YouthBank constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către liceenii-Fondul YouthBank .

Programul a fost lansat în 2006 în Cluj-Napoca, fiind implementat de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) prin Programul de dezvoltare al Fundației Comunitare Cluj.

Începând cu 2009, programul a fost lansat la nivel național sub coordonarea ARC, fiind replicat în alte 15  orașe din țară: Alba Iulia, București, Constanța, Odorheiu Secuiesc,Timișoara. Tirgu-Mureș , Baraolt, Oradea, Sfântu Gheorghe și Sibiu, Bacău, Făgăraș și Ploiești,Reghin,Târgovişte.

Programul este implementat în Ploiesti de către Fundaţia Comunitară Prahova. Pana anul trecut, programul a fost coordonat  la nivel national  de către Asociatia pentru Relatii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale.

Structura programului:

  • Recrutare de membri noi pentru crearea echipei de bază YouthBank (15-20 liceeni), instruirea noilor membri asupra structurii programului şi funcţionării acestuia şi integrarea acestora în echipă, prin intermediul training-urilor şi teambuilding-urilor.
  • Strângere de fonduri: crearea fondului YB (1500 euro ) prin mecanisme de atragere de fonduri propuse şi implementate de echipa YB şi cu sprijinul partenerilor locali/naţionali (colinde, vânzare de felicitări ,impachetat cadouri Afi Palace,  evenimente speciale-Selfie hunt, licitatie de experiente -experienta unui zbor demonstrativ cu aeroplanul,workshop portretistica –Sorin Petculescu, pachet 4 persoane-Escape room, pranz coaching, internship WYL TV / FM, servicii curatenie, sedinta make up, sesiune/curs  de golf “Lac de verde “ Breaza-,campionat de fotbal/baschetClub Sportiv Municipal ).
  • Acordare de finantari: promovarea campaniei de finanţare prin cât mai multe metode (media local & national (emisiuni tv/radio,spoturi), mediu online, afişe , flyere,etc), preselecţia proiectelor aplicante, interviuri cu echipele de implementare ale proiectelor propuse, selecţia proiectelor,contractarea proiectelor selectate.
  • Implementarea  si monitorizarea proiectelor,evaluare si raportare.

In anul 2014-2015,in urma activităţilor de mobilizare de resurse din comunitatea ploieşteană, echipa YouthBank Ploieşti a creat un fond în valoare de 13.500 lei care a fost alocat, în urma unui concurs de proiecte. S-au  înscris 10 aplicaţii, iar in urma procesului de evaluare au fost selecţionate 8 proiecte pentru a primi finanţare.

Informatii suplimentare: https://www.facebook.com/YouthBank.Ploiesti/?fref=ts

http://ploiesti.youthbank.ro/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca ai si tu de organizat un private event / corporate evete / thematic event / team building culinar sau pur si simplu vrei sa-ti serbezi ziua de nastere sau de nume... contacteaza-ma.

Mai multe informatii despre evenimente gasesti AICI.

comments powered by Disqus

Sus