Reţete - Deserturi Gingase - CHEESECAKE CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

CHEESECAKE CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Pot sa spun ca chessecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate!

Aceasta reteta am invata-o de la un maestru in arta culinara, Chef Negura Mircea Stefan cu care am avut placerea sa lucrez la cateva evenimente si sa fur mai multe de la el... ;))

Eu in mod normal as fi reinventat reteta cu cateva arome in plus si niste fructe in compozitie, dar asta puteti face si voi, adaugand esente si arome dupa placul vostru, asa ca eu va prezint reteta asa cum e, simplu si delicios!

 

CHINTESENTA:

BLAT:

  • Biscuiti petit beurre - 250 g
  • Unt - 250 g

COMPOZITIE:

  • Crema de branza - 1 kg
  • Smantana dulce (smantana de gatit) - 500 ml
  • Oua - 5 bucati
  • Zahar - 175 g

Dupa plac, putem adauga in compozitie si putina esenta de vanilie/lamaie sau 2-3 linguri de apa de trandafir!

SOS DE FRUCTE DE PADURE:

  • Fructe de padure congelate - 200 g
  • Zahar brun – 3-4 linguri
  • Scortisoara baton – 1 bucati
  • Anason stelat – 2 bucati
  • Ienibahar boabe – 3 bucati

ALCHIMIA:

Prima data incalzim cuptorul, ne trebuie cuptorul preincalzit la 175 °C sau la foc mediu daca folosim cuptor cu foc!

Dupa care, zdrobim biscuitii manual (introducem biscuitii intr-o punga si zdrobim cu un sucitor) sau folosim robotul de bucatarie.

Temperam untul la bain-marie si amestecam bine cu biscuitii zdrobiti, pana avem o compozitie omogena.

In functie de ce fel de tava folosim, ungem tava sau folosim hartie de copt, adica daca folosim o tava cu fund detasabil, ungem tava cu unt si daca folosim o tava mai inalta, folosim hartie de copt, dupa care asezam compozitia de biscuiti si unt si intindem cu mana, pe toata suprafata tavii, un strat subtire de circa 5-7 mm.

Intr-un castron amestecam crema de branza, smantana de gatit, ouale, zaharul si esenta(daca folosim), cu ajutorul unui tel sau mixer batem ingredientele pana avem o compozitie omogena pe care o asezam peste stratul de biscuiti cu unt si il dam la cuptorul preincalzit, asa cum am mentionat mai sus, pentru 30-45 de minute (asta in functie de ce tava folosim si cat de inalt va fi compozitia cu branza).

Rezultatul: trebuie sa fie rumenita partea de sus si facuta in mijloc... de preferabil este sa aiba inaltimea de 3, maxim 4 cm.

SOSUL IL PREGATIM ASTFEL:

Intr-o craticioara punem fructele congelate pe foc mic, adaugam batonul de scortisoara, anasonul stelat si boabele de ienibahar si nu uitam sa amestecam din cand in cand. Dupa circa 10 minute adaugam si zaharul brun, amestecam din cand in cand pana se topeste zaharul si se mai ingroasa putin sosul.

Putem folosi sosul asa cu bucati mari de fructe de padure sau putem mixa cu ajutorul unui blender vertical.

Cand Cheesecake-ul e gata, il lasam la racit si cand se mai receste, il introducem in frigider pentru cel putin 5 ore.

Cheesecake-ul se serveste rece si cu sos de fructe de padure si o frunzulita de menta proaspata pentru decor.

ALCHIMIE savarsita fara cusur.

Savurare divina tuturor.

 

 

 

comments powered by Disqus
Mehrzad Moghazehi

Vă invit să mă însoţiţi în magnifica aventură culinară, să descoperim împreună magia aromelor şi gusturilor desăvârşite cu prafuri magice ...

Caută în site
Ultimele comentarii
Social media
facebook facebook twitter google plus

Sus