Reţete - Deserturi Gingase - CHEESECAKE CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

CHEESECAKE CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Pot sa spun ca chessecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate!

Aceasta reteta am invata-o de la un maestru in arta culinara, Chef Negura Mircea Stefan cu care am avut placerea sa lucrez la cateva evenimente si sa fur mai multe de la el... ;))

Eu in mod normal as fi reinventat reteta cu cateva arome in plus si niste fructe in compozitie, dar asta puteti face si voi, adaugand esente si arome dupa placul vostru, asa ca eu va prezint reteta asa cum e, simplu si delicios!

 

CHINTESENTA:

Blat:

  • Biscuiti petitbeurre - 250 gr.
  • Unt - 250 gr.

Compozitie:

  • Crema de branza Philadelphia - 1 kg
  • Smantana dulce (smantana de gatit) - 500 ml
  • Oua - 5 bucati
  • Zahar - 175 gr.
  • Dupa plac, putem adauga in compozitie si putina esenta de vanilie/lamaie sau 2-3 linguri de apa de trandafir!

Sos de fructe de padure:

  • Fructe de padure congelate - 200 gr.
  • Zahar brun - 2-3 linguri

 

ALCHIMIA:

Prima data incalzim cuptorul, ne trebuie cuptorul preincalzit la 175 °C sau la foc mediu daca folosim cuptor cu foc!

Dupa care, zdrobim biscuitii manual (introducem biscuitii intr-o punga si zdrobim cu un sucitor) sau folosim robotul de bucatarie.

Topim untul la bain-marie si amestecam bine cu biscuitii zdrobiti, pana avem o compozitie omogena.

In functie de ce fel de tava folosim, ungem tava sau folosim hartie de copt, adica daca folosim o tava cu fund detasabil, ungem tava cu unt, si daca folosim o tava mai inalta, folosim hartie de copt, dupa care asezam compozitia de biscuiti si unt si intindem cu mana, pe toata suprafata tavii, un strat subtire de circa 5-7 mm.

Intr-un castron amestecam crema de branza, smantana de gatit, ouale, zaharul si esenta, cu ajutorul unui tel (de preferabil) si batem pana avem o compozitie omogena pe care o asezam peste stratul de biscuiti cu unt si il dam la cuptorul preincalzit, asa cum am mentionat mai sus, pentru 30-45 de minute (asta in functie de ce tava folosim si cat de inalt va fi compozitia de branza). Rezultatul: trebuie sa fie rumenita partea de sus si facuta in mijloc... de preferabil este sa aiba inaltimea de 3, maxim 4 cm.

Sosul il pregatim astfel:

Intr-o craticioara punem fructele congelate pe foc mic, amestecam din cand in cand, dupa 2 minute adaugam si zaharul brun, amestecam in continuare pana se topeste zaharul (cam 3-4 minute)... putem folosi sosul asa cu bucati mari de fructe de padure sau putem sa mixam cu blender vertical... oricum dupa cele 6-7 minute pe foc, il dam la rece.

Cand Cheesecake-ul e gata, il lasam la racit si cand se mai receste, il introducem in frigider.

Cheesecake-ul se serveste rece si cu sos de fructe de padure.

 

ALCHIMIE… savarsia… fară cusur… ;)

Savurare divina… tuturor…

 

 

 

comments powered by Disqus
Mehrzad Moghazehi

Vă invit să mă însoţiţi în magnifica aventură culinară, să descoperim împreună magia aromelor şi gusturilor desăvârşite cu prafuri magice ...

Caută în site
Ultimele comentarii
Social media
facebook facebook twitter google plus

Sus