Reţete - Garnituri Imbietoare - DULCEATA DE ARDEI IUTE

DULCEATA DE ARDEI IUTE

O dulceata speciala, cu puternic iz oriental, foarte usor de pregatit. Trebuie sa tinem cont insa, ca aceasta dulceata NU se serveste pe painica cu unt ;) Sau, daca va tine, puteti sa o serviti si asa :) In mod normal, aceasta dulceata putem sa o folosim drept garnitura sau sos, la fripturi, ciorbe sau alte preparate.

 

CHINTESENTA :

  • Ardei  iute colorat - 200 gr ( Cel mai bine ar fi sa folosesti ardei verzi, galbeni si rosii )
  • zahar - 200 gr
  • Otet alb - 200 ml

 

ALCHIMIE :

Procedeul obtinetii acestei minunatii, este extrem de simplu… Intr-un vas punem otetul,  cand se incalzeste, adaugam zaharul peste otetul cald, ca sa se topeasca mai usor, si il lasam la fiert, pana se obtine un sirop legat.

Ardeii  iuti, ii spalam, ii uscam,  le taiem cotoarele si ii tocam rondele nu foarte subtiri, cam de 3 mm, dupa ce siropul de zahar si otet s-a legat, adaugam ardeii, amestecam si continuam fierberea inca 30 minute.

Dulceata e gata... putem sa o savuram imediat, langa o fripturica suculenta.

Daca dorim sa o pastram mai mult timp, sterilizam borcanelele la cuptor, turnam dulceata fierbinte in borcanele calde,  iar imediat dupa, le asezam la sterilizare uscata, sub perne sau paturi, invelite bine, pana la racire, preferabil pana in urmatoarea zi.

P.S. Daca dorim ca dulceata sa nu fie foarte, foarte iute, putem folosi partial si ardei bulgaresti care nu sunt iuti ;)

 

ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)

Savurare divină…  tuturor…J

comments powered by Disqus
Mehrzad Moghazehi

Vă invit să mă însoţiţi în magnifica aventură culinară, să descoperim împreună magia aromelor şi gusturilor desăvârşite cu prafuri magice ...

Caută în site
Ultimele comentarii
Social media
facebook facebook twitter google plus

Sus