Blog - Cum si-au indeplinit visurile fostii concurenti de la MasterChef!

Cum si-au indeplinit visurile fostii concurenti de la MasterChef.

Fie ca si-au indeplinit visul de a lucra intr-o bucatarie profesionista, fie ca si-au deschis afaceri culinare sau au plecat in calatorii gastronomice, concurentii primului sezon “MasterChef” au devenit peste noapte vedete si au reusit sa isi transforme pasiunea pentru gatit intr-un adevarat stil de viata.

Petru Buiuca, castigatorul primului sezon MasterChef
Dupa ce a castigat titlul de MasterChef si premiul de 50.000 de euro, Petru si-a indeplinit nu un vis, ci mai multe: si-a ajutat mama si familia, si-a deschis o afacere online prin care isi doreste sa le insufle romanilor dragostea pentru bucatarie, pe care o considera accesibila pentru oricine are disponibilitatea si daruirea de a se juca cu ingrediente, a participat la numeroase evenimente culinare la care a facut spectacol si si-a imbogatit cunostintele in materie de gastronomie intr-o calatorie initiatica in Franta. De asemenea, impreuna cu Alex Cirtu si cu Mehrzad Moghazehi lucreaza in prezent la deschiderea unui studio de gatit inovator, un concept unic in Romania. 

Alex Petricean D’Artagnan si Bogdan Alexandrescu Dexter

Cei doi au fost luati dupa terminarea show-ului sub aripa lui Chef Florin Dumitrescu. Au muncit in bucataria restaurantului condus de acesta si au invatat secretele din spatele unui restaurant. Cu mult curaj, initiativa si idei originale, cei doi si-au deschis la sfarsitul anului trecut un restaurant al lor, Autographe, pe care il condimenteaza in fiecare zi cu preparate inedite care le poarta semnatura.

Mimi Nicolae
Dupa duelul din finala MasterChef cu Petru, Mimi a iesit pe locul al doilea in concurs, dar a castigat simpatia si admiratia tuturor. Priceperea si daruirea sa au facut-o irezistibila in fata juratilor, insa si in fata celor care imediat dupa terminarea emisiunii de la Pro Tv i-au propus numeroase evenimente. Mimi a participat si la campania de lansare a unui important lant de hypermarketuri din tara, fiind imaginea campaniei si participand la conferinte de presa, evenimente culinare, inaugurarea magazinelor. Gateste in continuare acasa cu aceeasi pasiune, pentru fiul si sotul sau.

Mehrzad Moghazehi
Mehrzad si-a lansat un blog cu retete, a participat la numeroase evenimente culinare si colaboreaza cu un restaurant din Ploiesti, pentru care a realizat si un meniu, face echipa cu Alex Cirtu la evenimente private, cu care spera sa scoata in curand si o carte de bucate.

Alex Cirtu “Teacher”

Dupa terminarea show-ului MasterChef, si-a dat demisia de la scoala unde era profesor si s-a concentrat pe activitatile culinare. Impreuna cu Mehrzad, s-a axat pe petreceri private, inaugurari de restaurante, meniuri pentru cateva restaurante din Bucuresti si viseaza la un show culinar.

Sidia Sissoko

Simpaticul inginer care a cucerit nu doar prin talentul sau culinar, ci si prin emotiile coplesitoare pe care nu s-a sfiit sa le arate in timpul show-ului, a urmat cursuri de specializare si si-a luat cu brio diploma de bucatar si chef. Nici el nu a stat departe de evenimentele gastronomice si a participat, ca invitat, la numeroase alte emisiuni de divertisment ale Pro Tv. A fost solicitat de scoala la care a absolvit cursurile de bucatar sa colaboreze pentru un program de updatare a bucatariilor din diverse restaurante de pe Valea Prahovei. A tinut cursuri in Sinaia pentru bucatarii dintr-un restaurant de acolo, pe care i-a pus la curent cu noile tehnologii din domeniul gastronomic.

Sursa: www.foodstory.ro

comments powered by Disqus

Sus