
"Maine, trei berbeci avem de facut, te bagi?" M-au intrebat... si bineinteles ca m-am bagat. J
“Vineri la ora 16:30 vrem sa servim berbecii”, au spus... asa ca m-am conformat si am ajuns joi la fata locului ca sa pregatesc berbecii pentru a 2-a zi.
Complexul Phonix din Cernica… o priveliste superba. O sala mare de evenimente pe malul lacului, natura, piscina albastra, un gratar imens, protap si doua cuptoare pe vatra!
Deci ce aveam de pregatit? Trei berbeci, unul la protap si ceilalti in cuptorul cu lemne. Pe doi dintre cei 3 i-am transat in mai multe bucati dupa ce le-am scos organele… pentru ca am zis sa le fac si o surpriza si sa le pregatesc o specialitate iraniana din organe si carne, m-am gandit la muschiuletul berbecilor, cea mai frageda parte a animalului.
Berbecul pentru protap l-am marinat in vin, ierburi si condimente… unul din berbeci l-am marinat in ulei de masline, bere, ierburi si curry si pe celalalt in ulei de masline, vin, ierburi si condimente… toate pentru a 2-a zi.
Preparatul pe care l-am pregatit din organe si carne, este un preparat traditional iranian numit “Jaghul Paghul”… organe tocate cuburi mici de circa 1 cm, multa ceapa, usturoi, patrunjel verde si condimente… Foarte importanta este ordinea… uleiul incins pe disc sau in ceaun, ceapa taiata julien, imediat dupa carnea si inima, dupa ce s-au facut pe jumate adaugam rinichii si dupa cateva minute si ficatii, usturoiul, condimentele, sarea si la sfarsit cand e gata adaugam patrunjelul… Trebuie sa spun ca am servit 300 de persoane la acel eveniment si Jaghul Paghulul s-a terminat imediat… a cam fost bataie pe el. J
Dupa 6 ore de stat in cuptorul care a fost incins dis de dimineata, am scos tavile cu cei 2 berbeci… pur si simplu carnea cadea de pe oase, un miros si gust senzational, la fel si protapul. Noi, adica eu si ajutoarele mele de nadejde (Nea Petre zis Mister si Manole din Cernica, doi oameni minunati) am primit laude si multumiri… lucru care ma bucura de fiecare data cand pregatesc un preparat si cei care il gusta se bucura si tin sa imi multumeasca fata in fata.
Pozele spun mai multe…
Daca ai si tu de organizat un private event / corporate evete / thematic event sau pur si simplu vrei sa-ti serbezi ziua de nastere sau de nume... contacteaza-ma.
Mai multe informatii despre evenimente gasesti AICI.
comments powered by Disqus

