Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber
„Cupa Polus Center”, 8 - 9 septembrie 2012
Am participat cu Alex "Teacher" Cirtu la ultima etapa a Campionatului International de Gatit in Aer Liber pe acest an, unde dupa cateva zile grele si multa munca, am fost rasplatiti, si la ambele sectiuni unde ne-am scris, am castigat locul I ;)
In Prima zi la sectiunea "Creatie - preparate reci" am pregatit, deserturi delicioase, cu fructe, iar masa noastra am numit-o "Simfonia culorilor". Aceasta a continut: Shole Zard - un desert “fuziune” cu mai multe straturi: Stratul inferior cu orez cu sofran, apa trandafir, migdale; stratul din mijloc cu budinca de orez cu vanilie si stratul deasupra cu jeleuri de coacaze negre, banane si rodie, Tarta cu biscuiti, ghimbir, unt de arahide, sirop de artar si migdale, crema de piersici, nectarine flambate si jeleu de ananas, Tarta cu lamaie, ananas si bezea, Tarta cu visine in tuica si mousse de ciocolata cu cappucino, Tarta din gris cu lapte si miere si crema de mousse de banane si melcisori de portocala, Tarta din cereale, crema de prune, ciocolata alba si jeleu de coacaze negre.
Pe langa locul I, am obtinut si Cupa pentru asocierea perfecta intre vin si preparate. ;)
Am mai facut, cooking show impreuna cu Alex si Cristian Grigore, de la Somelier Agency.
A 2-a zi, la sectiunea "Creatie-preparate calde", am reusit sa impresionam din nou juriul format din Chefi veniti din intreaga lume si am castigat din nou premiul intai :P De data aceasta am facut ceva foarte special. Surf'n'Turf - Cotlet de Caprioara (marinat 48 de ore) cu sos de ciocolata neagra, sos din reductie de vin rosu si compot de coarne cu cardamon si anason, Creveti in sos Beurre Blanc, Orez Basmati Iranian cu ierburi si piure de porumb.
Ne-am concentrat pe o singura sectiune in fiecare zi si asa am reusit sa luam premiul I la ambele sectiune unde ne-am inscris si cupa Somelierilor pentru asociera vinurilor cu mancare ;)
A mai avut loc un live cooking in fata scenei, unde am fost prezent alaturi de Alex "Techaer" Cirtu, Petru Buiuca, Iris Lungu si Cristian Papusoiu. Eu am aratat publicului metoda de curatare a RODIEI, si cum se prepara o salata de iaurt cu spanac si verdeturi.
Am mai participat la "Masters of Flames - Hells Kitchen & Angels Lounge", unde demonii s-au "duelat" cu ingerii in preparate culinare. Eu am fost Demonul Intunericului, Demonul Sufletelor Animale (Cristian Papusoiu), Demonul Legumelor (Alex Cirtu) si Demonul Focului (Iris Lungu). ;)
"A fost o mare placere, ca de fiecare data, sa fiu prezent la Campionatul de Gatit in Aer Liber, sa ma intalnesc cu prieteni minunati ca Ciprian Tataru, Georgeo Andrei, Adrian Neag, Claudia Rista, Iulian Szasz...pasionati de arta culinara ca si mine. Aici toti dam frau liber imaginatiei si punem nebunia noastra in farfurie. Am avut ocazia sa intalnesc maestri in arta culinara ca Chef Mihai Campeanu, Bujdei Ozana, Paul Corban, Uica Mihai si multi altii.
Ce stiam despre eveniment, inainte sa ajung acolo ;)
Citeste aici:
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi este
certificată de către World Association Of Chefs Societies! (WACS).
A.C.E.E.A. lansează Mega Show-ul „Masters of Flames - Hells Kitchen & Angels Lounge”
Hells Kitchen. În cadrul show-ului se vor găti cca. 1.000 de litri (cca. 2.500 porţii) de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc” şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi.
Sosurile şi zemurile obligatoriu se vor prezenta cu o tentă sângerie. Se va găti la flacără puternică şi temperaturi înalte, la ceaun şi la grătar.
Personajele show-lui:
Moartea cu Coasa (Uica Mihai), Şeful Dracilor Lucifer (Tibi Kiss), Călăul (Stan Călin), Demonul Sufletelor Animale (Cristian Păpuşoiu), Demonul Sufletelor Umane (Marcel Iorga), Demonul Legumelor (Alex Cîrţu), Demonul Focului (Lungu Iris), Demonul Întunericului (Moghazehi Mehrzad), Demoniţa Gastronomiei (Surpriza evenimentului).
Angels Lounge. Alte echipe vor prezenta un bufet compus din deserturi de bucătărie, deserturi de cofetărie ori patiserie, milk shake-uri, creme, sorbeturi care vor avea în componenţă obligatoriu miere şi lapte, iar culorile dominante ale produselor vor fi alb, roz, albastru deschis. Se va găti la flăcări de gaz blânde ca temperatură, fără exces de fum, la ceaun şi la tigaie, fără grătar şi flacără deschisă. Preparatele vor fi specifice poveştilor din rai (deserturi cu miere de albine, lapte dulce, fructe).
Articol legat de eveniment:
Si in incheiere, ca orice tineri la inceput de drum, avem nevoie de sustinere. Cand nu o primim incercam sa intelegem de ce, dar cand o primim suntem extrem de recunoscatori. Dorim sa multumim FRANKE ROMANIA (www.franke.ro) atat pentru bancurile de lucru personalizate cat si pentru frigiderele care s-au dovedit a fi mai mult decat utile, REGATA PRINT (www.regataprint.ro) pentru toate bannerele, roll-up-urile, flyerele, carticelele personalizate, cartile de vizita si pentru orele multe de munca prestata peste program tocmai ca totul sa iasa "ca la carte" pentru Campionat, DECORIUM (www.decorium.com.ro) pentru splendida vesela din ceramica, portelan si cristal, pentru tacamurile senzationale si toate accesoriile ce ne-au facut sa ne ridicam la asteptarile tuturor si sa facem fata concurentei acerbe si nu in ultimul rand FAMA DESIGN (www.famadesign.ro) atat pentru pata de culoare de pe mesele noastre cat si pentru superba noastra mascota Chef Jijel Cioculet.
comments powered by Disqus