Nunta de Argint la Hotel Cota 1000 - Sinaia.
Am avut placerea sa gatesc alaturi de Maestru Bucatar “Nea Pavel” asa cum ii spuneau cei din echipa lui, pentru sarbatoritii care aniversau 25 de ani de casnicie si nuntasii lor , intr-un cadru natural mirific, in apropierea orasului Sinaia la o altitudine de 1000 m, langa Manastirea “Inaltarea Domnului”, pozitionat in Parcul National Bucegi... un cadru Dumnezeiesc, o echipa minunata si nuntasi pe masura, cu zambete pe buze si plini de viata!
Sarbatoritii au dorit sa aiba o seara cu bucate orientale, asa ca le-am pregatit 21 de feluri care parca erau cadine si dansau in farfurii... iete cateva din ele: jouje kabab (frigarui de pui cu sofran), kabab koobideh (kebab de oaie mediteraneean), cotlete de berbecut marinate in iaurt, lipia umpluta ( specialitatea bucatarului ), orez basmati cu linte verzi, ceapa si stafide, orez cu verdeata, orez cu sofran si orez cu legume si turmeric, Sigara borek, kuku sabzi (drob din amalgam de verdeturi) cu susan, miez de nuca si sos alb, Salata ezme (Salata din legume), chiftelute nebune din Liban , salata de vinete cu carnita de vita (Kashke bademjan), salata de iaurt cu castraveti si sfecla rosie, salata de iaurt cu castraveti si usturoi , salata de iaurt cu spanacul lui Popeye Marinarul, Salata Fattuosh cu dressing a la Mehrzad, Baclava Iraniana si Panna Cotta orientala cu sofran si apa de trandafir cu SOS de Fructe de Padure, din padurile din Bucegi... majoritatea my signature dish ;)) Si nu in ultimul rand, limonada a la Mehrzad, ca doar nu se poate sa lipseasca bautura cu aroma de trandafir de la o seara orientala ;)
Bucuria vine cand ajungi la momentul adevarului, ajungi langa sarbatoriti si invitatii lor si auzi numai cuvinte frumoase si de lauda apropos de munca ta, pe care o faci cu dragoste si pasiune... si asa, parca oboseala de o zi de pregatiri si munca in caldura din bucatarie, statul in picioare... iti dispar... asa s-a terminat si seara pentru mine, langa sarbatoriti si nuntasi, ciocnind un pahar de sampanie...