Reţete - Aperitive si Gustari Apetisante - OMLETA CU SPANAC SI CONDIMENTE MEDITERANIENE

Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

OMLETA CU SPANAC SI CONDIMENTE MEDITERANIENE

O omleta plina de savoare, minerale si vitamine...

Frumos colorata, gustoasa si nutritiva... Ce sa mai ceri unei omlete? ;)

La aceasta reteta exista riscul, sa devii dependent si  aceasta omleta sa devina preferata ta ;)

Acum hai sa pictam ;)

 

CULORILE:

  • Ceapa  -  o bucata
  • Spanac proaspat  50 - 100 gr ( cat 2 pumni )
  • Oua  3 - 4 buc
  • Curcuma ( turmeric ) un varf de lingurita
  • Chimen pudra - un varf de lingurita
  • Boia dulce - un varf de lingurita
  • Smantana de gatit - 3-4 linguri
  • Ulei ( pentru  prajit eu intodeauna recomand uleiul de soia sau samburi de struguri )
  • sare, piper

 

REALIZAREA PICTURII:

Ceapa se toaca marunt sau julien dupa plac, spanacul se curata, se spala, si se lasa in sita la scurs.

Tigaia se pune pe foc, se adauga uleiul, cand este incins, adaugam curcuma, boia dulce, piperul si chimenul pudra, si imediat ceapa tocata. Calim ceapa pana devine sticloasa, apoi spanacul taiat mai marunt ( asta in functie de preferinta ta, cum tai spanacul, mie imi place sa fie bucatile, nici marunte si nici foarte mari, oricum spanacul se strange ), punem peste ceapa si calim putin, pana se lasa spanacul, apoi adaugam smantana de gatit, amestecam si lasam 2-3 minute pe foc, apoi spargem cele 3-4  oua direct in tigaie , punem sare dupa gust si amestecam,  pana se fac ouale...  Omleta e gata.

P.S. Aceasta omleta se poate face si cu usturoi… optional, si daca vrem sa folosim  usturoi, dupa ce este ceapa aproape calita, adaugam si usturoiul tocat marunt, apoi continuam cu spanacul!

PICTURA… săvârşită… fără cusur… ;)

Savurare divină tuturor…


Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

comments powered by Disqus

Sus