OMLETA CU SPANAC SI CONDIMENTE MEDITERANIENE
O omleta plina de savoare, minerale si vitamine...
Frumos colorata, gustoasa si nutritiva... Ce sa mai ceri unei omlete? ;)
La aceasta reteta exista riscul, sa devii dependent si aceasta omleta sa devina preferata ta ;)
Acum hai sa pictam ;)
CULORILE:
REALIZAREA PICTURII:
Ceapa se toaca marunt sau julien dupa plac, spanacul se curata, se spala, si se lasa in sita la scurs.
Tigaia se pune pe foc, se adauga uleiul, cand este incins, adaugam curcuma, boia dulce, piperul si chimenul pudra, si imediat ceapa tocata. Calim ceapa pana devine sticloasa, apoi spanacul taiat mai marunt ( asta in functie de preferinta ta, cum tai spanacul, mie imi place sa fie bucatile, nici marunte si nici foarte mari, oricum spanacul se strange ), punem peste ceapa si calim putin, pana se lasa spanacul, apoi adaugam smantana de gatit, amestecam si lasam 2-3 minute pe foc, apoi spargem cele 3-4 oua direct in tigaie , punem sare dupa gust si amestecam, pana se fac ouale... Omleta e gata.
P.S. Aceasta omleta se poate face si cu usturoi… optional, si daca vrem sa folosim usturoi, dupa ce este ceapa aproape calita, adaugam si usturoiul tocat marunt, apoi continuam cu spanacul!
PICTURA… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divină tuturor…
comments powered by Disqus