OU POSAT ( PAUCHED EGG - OCHIURI ROMANESTI )
Se pune apa la fiert in cratita sau tigaie, cand fierbe apa, se adauga sare si o lingura de otet alb, ca sa nu se inchida oul la culoare folosim otet alb, otetul ajuta oul sa se inchege rapid, apoi dam putin deoparte, pentru a o aduce la o temperatura ceva mai mica. ( Daca apa este prea rece, oul se va separa, dar în cazul în care apa este prea fierbinte, va fierbe prea repede si galbenusul va iesi tare.)
Oul se sparge in castron, cu un tel se creeaza o mica tornada in cratita, amestecand apa intr-un sens circular, oul din castron se pune in mijlocul tornadei si cu o lingura se strange albusul care se imprastie, spre centru, sau putem folosi o forma rotunda, in care asezam oul din castron, il lasam 2-3 minute, in functie de marimea oului... il scoatem cu o paleta ca sa se scurga surplusul de apa... se serveste imediat, daca vreti sa-l serviti mai traziu, trebuie sa il introduceti intr-un vas cu gheata sau apa rece, pentru ca oul isi va continua fierberea si dupa ce il scoatem din apa, si se va intari galbenusul daca nu il punem in apa rece sau gheata...
Si inainte de servire, il putem introduce cateva secunde in apa calda, pentru a-l incalzi!
Ca sugestie de servire, oul posat se poate servi:
Am pregatit si cateva fotografii, ca idee de plating ;)
Savurare divina… tuturor…