Reţete - Pizza si Paste Pufoase - SPAGHETTE CARBONARA ORIENTALA

SPAGHETTE CARBONARA ORIENTALA

Asa cum bine stim, reteta originala de paste carbonara vine din Italia, de la maestrii in pizza si paste.

Sunt preferatele mele la capitolul paste.

Spaghetele Carbonara au fost descoperite intr-o localitate mica din Italia, de catre minerii saraci, care intrau dimineata in mina la lucru, si ieseau  a 2-a dimineata . Ei aveau nevoie de mancare foarte consistenta, satioasa, care sa le tina de foame pana a doua zi. Ceea ce ei detineau, erau:  oi, gaini, porci si o mare maestrie: arta de a face paste de casa!

Si asa s-a creat reteta super cunoscuta in intreaga lume: de la porc au luat cea mai calorica parte si au afumat-o, de la gaini au luat ouale, de la oi, branza, care se lasa la uscat foarte mult timp si in final, pastele care erau facute in casa, cu oua.

Si asa s-a creat reteta originala de paste carbonara, care se poate pregati cu orice fel de paste... spaghetti, fusili, penne, tagliatelle, tortiglioni, gnocchi, bucatini s.a.m.d.

Astazi va impartasesc reteta mea de carbonara orientala.

Am creat aceasta reteta pentru cei care nu consuma carne de porc, inlocuind sunca afumata cu piept de pui, adaugand condimente orintale, i-am daruit si izul oriental.

Ramane s-o incercati si sa-mi spuneti daca am reusit sau nu?!

Cei care au gustat-o, mi-au dat trei de DA! :)

 

CHINTESENTA:

ALCHIMIA:

Prima data, se pun 2 L de apa la fiert cu o lingura de sare. (Sarea, in afara ca da gust mancarii, grabeste si fierberea apei! Mai multe informatii despre sare si fierberea apei, gasiti la rubrica ''SFATURI&IDEI'').

Intre timp pieptul de pui se taie fasii subtiri, ceapa se taie julien si usturoiul se toaca marunt.

Imediat ce apa incepe sa fiarba, se introduc pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele trebuie sa fie aldente, pentru ca prepararea lor va continua si cu celalalte ingrediente. Asa ca de exemplu daca folosim paste, care pe ambalajul lor scrie timp de preparare 6 minute, noi le fierbem 4, maxim 5 minute.

La inceput se va amesteca pentru a evita lipirea pastelor intre ele, apoi din cand in cand, pana pastele sunt gata.

Dupa ce pastele sunt fierte, le stracuram de apa.

Se incinge uleiul in tigaie, se adauga curcuma, peste care se aduga ceapa si usturoiul tocat, se amesteca si dupa 1 minut se adauga si puiul taiat fasii.

Se adauga sare si curry, se calesc cateva minute, cand puiul e aproape gata, se adauga pastele strecurate, se amesteca, apoi se adauga si galbenusurile de oua, se amesteca energic 20 de secunde, ca sa nu avem omleta cu paste...  apoi se adauga smantana de gatit, se amesteca bine si treptat se adauga parmezanul ras.

Pastele carbonara se servesc fierbinte.

Daca va ganditi sa incercati si cu paste de casa, aveti aici si reteta de paste de casa by me ;)

http://retetedetop.ro/retete/pizza-si-paste-pufoase/paste-de-casa/

ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)

Savurare divina… tuturor…

 

comments powered by Disqus

Sus