Reţete - Preparate Vanjoase cu Peste si Carne - SOMON MARINAT LA CUPTOR

SOMON MARINAT LA CUPTOR

Un preparat delicios, usor de pregatit si potrivit pentru cei care vor o silueta de invidiat.

Somonul, preparat la cuptor cu verdeturi, este unul din preparatele mele favorite.

Eu prepar mai multe feluri de peste, indentic acestei retete de somon. In concluzie, puteti folosi reteta pentru pestele vostru favorit. ;)

 

CHINTESENTA:

  • somon (file/medalion) - 1 kg
  • ulei de masline - 100 ml
  • oregano proaspat - 2-3 fire
  • tarhon proaspat - 2-3 fire
  • marar proaspat - 2-3 fire
  • rozmarin proaspat - 2-3 fire
  • coriandru/patrunjel proaspat - 2-3 fire
  • lamaie - 2 buc
  • piper alb - o lingurita
  • sare

 

ALCHIMIA:

Se curata somonul de solzi daca este cazul, se taie dupa preferinta, asta daca nu se cumpara deja taiat sau medalioane.

Se spala verdeturile si se sterg cu un prosop curat. Sau se vor lasa pana se scurge apa de pe ele si se usuca. Dupa uscare, se indeparteaza frunzele de pe tulpina, iar tulpinile se vor arunca.

Se storc lamaile.

Se adauga apoi peste somon uleiul de masline, sucul lamailor, sarea, piperul alb si frunzele de verdeata si se amesteca cu grija ca sa nu se rupa bucatile de somon. Este necesar sa se amestece , deoarece somonul trebuie sa ”fure” aroma frunzelor de verdeata.

Apoi se lasa la frigider pentru marinare, timp de 2 ore. Dupa care, se aranjeaza bucatile de somon in tava de cuptor sau intr-un vas termorezistent si se acopera cu folie din aluminiu. Tava se introduce la cuptorul incins la 180 °C, pentru aproximativ 15 minute, dupa care se scoate, se indeparteaza folia din aluminiu si se mai introduce la cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se rumeneasca somonul.

Somonul poate sa fie servit alaturi de garnitura de orez, cartofi la cuptor sau legume sotate, la gratar sau la cuptor.

 

ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)

Savurare divina… tuturor...


comments powered by Disqus

Sus