SUPA CREMA DE LEGUME CU CARNE DE OAIE SI GORGONZOLA
Supa crema de legume, din orice legume ar fi, este ceva special, gustos si sanatos, dar atunci cand este combinata cu carnita de oaie si minunata branza gorgonzola, neaparat impreuna cu ceva condimente magice, deja devine ceva divin... incercati aceasta reteta creata de mine si va veti convinge ;)
CHINTESENTA :
ALCHIMIA:
Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Pentru a fierbe mai rapid, putem sa le taiam in bucati mai mici, asta cand ne grabim sau ne e foame foarte tare ;))
Tigaia se incinge, uleiul se pune in tigaie, se adauga carnea tocata si se caleste amestecand cu lingura pentru a separa bucatile de carne, incat sa ramana bilute mici, apoi se condimenteaza cu curry.
Cand legumele s-au fiert, se adauga si spanacul spalat si curatat, peste legume si se mai fierb putin (1-2 minute), apoi se dau la blender, se pun din nou pe foc, se adauga carnea tocata, smanatana de gatit, gorgonzola si se asezoneaza cu sare si piper. La sfarsit, ca sa o acrim, adaugam zeama de lamaie dupa plac sau o servim cu o felie de lamaie, ca fiecare sa isi acreasca supa dupa plac ;))
Mentiuni legate de preparare:
Cat de solida sau lichida sa fie supa, putem sa o facem dupa plac, inainte sa dam la blender supa, scoatem din stoc (zeama in care s-au fiert legumele), il blendam si daca e nevoie, mai adaugam din stocul de legume, si daca tot mai trebuie, mai putem adauga apa fiarta!
Gorgonzola ii va da un gust deosebit!
Se pot folosi si alte amestecuri de condimente in loc de curry, dupa bunul plac, ideea e sa ii dam putin gust!
ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divina… tuturor…
comments powered by Disqus