Reţete - Vegetariene Lesnicioase - NOODLES CHINEZESC CU LEGUME

NOODLES CHINEZESC CU LEGUME

Viermisorii din orez, preferatii mei!

Eu am o slabiciune pentru bucataria Chinezeasca, imi plac combinatiile lor si modul Chinezilor de a fi mai unici in preparatele lor...  Ori de cate ori savurez din preparatele Chinezesti cu betisoarele lor,  imi aduc aminte de filmele cu Bruce Lee si Jackie Chan si de copilaria mea ;) Aici va impartasesc o reteta foarte usor de pregatit si totodata, foarte gustoasa!

CHINTESENTA :

  • Taitei chinezesti de orez - 200 g  ( sa nu folositi taitei de orez din aceia subtiri si albi, taiteii trebuie sa fie galbeni si putin mai grosi decat cei de orez alb si foarte subtiri )
  • Ardei kapia rosu -  ½ buc
  • Ardei gras verde  - ½ buc
  • ciuperci shitake - 2-3 bucati
  • ciuperci urechi de lemn - 3-4 bucati
  • Ceapa rosie - 1 buc
  • Morcov -  1 buc
  • Sos de soia -  2-3 linguri
  • Sos oyster - 5 linguri
  • sos de peste - 1 lingurita
  • ulei de susan - 1/2 lingurita
  • Ghimbir ras  - o lingurita
  • Amestec de 13 condimente chinezesti/amestec China - 1/2 lingurita
  • Ulei de soia - 100 ml
  • sare in caz ca soia nu este sarata

 

ALCHIMIA :

Ciupercile shitake si urechi de lemn le hidratam intr-un bol cu apa fierbinte, aproximativ o ora.

Lasam taiteii de orez in apa rece intr-un castron 15-20 minute (taiteii de orez nu trebuie neaparat sa ii fierbem cum scrie pe ambalajul lor 2-3 sau 7 minute, e de ajuns sa ii lasam in apa rece, o sa ii gatim mai tarziu odata cu legumele).

Ardeii ii taiem fasii subtiri (lungime 5-6 cm, latime de 0.5 cm), ceapa se taie julien, morcovul il taiem fasii subtiri. Ghimbirul il radem pe razatoare mica.

Se pune tigaia wok pe foc cu uleiul de soia, se calesc legumele la foc tare si dupa ce le-am calit putin (legumele trebuie sa fie “Al Dente”), adaugam si ghimbirul ras, apoi adaugam taiteii din apa, nu este nevoie sa ii strecuram fiindca o sa avem nevoie de putina apa in tigaie, apoi ii amestecam cu legumele si le mai calim impreuna cateva minute, avand grija sa nu sfaramam taiteii... adaugam sosul de soia, oyster si condimentele, amestecam pana cand taiteii prind culoare uniforma si se fac.

P.S. Sosul de soia este sarat, din acest motiv de multe ori NU mai trebuie sa folosim sare in mancarea care contine sos de soia, dar asta depinde de sosul de soia, in functie de marca, poate contine mai multa sau mai putina sare... deci? Gustati mancarea si daca e nevoie, mai presarati putina sare. ;)

Sosuri si ingrediente asiatice si orientale le puteti comanda online de pe acest site: Tan Viet Romania.

ALCHIMIE… savarsita fara cusur… ;)

Savurare divina… tuturor…


comments powered by Disqus

Sus