Sfaturi & Idei - CUM SPALAM LINTEA, OREZUL SAU FASOLEA?
  • CUM SPALAM LINTEA, OREZUL SAU FASOLEA?

Cand spalam orez, linte rosie sau verde, naut, fasole si ingrediente din familia acestora, este indicat sa le spalam cu multa sare... Punem de exemplu orezul in castron, turnam apa peste el si punem 2-3 linguri de sare grunjoasa, daca nu avem, punem orice fel de sare si spalam amestecand usor (la orez veti observa ca apa se va face tulbure) apoi varsam prima apa, mai punem apa si repetam inca de 2-3 ori... adica spalam orezul in 2-3 ape, doar prima data punem sare in apa.

Putem lasa si in apa de seara pana dimineata, dupa ce le-am spalat, ca sa se inmoaie si sa prinda volum, asa se fierbe mai rapid si in cazul fasolei, lintei sau nautului , isi mai pierd si din “gaze” ;))

comments powered by Disqus

Sus