Sfaturi & Idei

 » CURATAREA CEPEI 
     07.09.2012 16:22

  • CURATAREA CEPEI.

Incercati sa curatati ceapa, cand gatiti, exact inainte de momentul in care o  folositi la mancare! Ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o pastrezi la frigider.

Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza... devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.

 » CAND EXPERIMENTATI CEVA NOU 
     07.09.2012 16:21

  • CAND EXPERIMENTATI CEVA NOU.

Cand faceti un experiment si vreti sa incercati arome noi, nu puneti in mancare o data 5-7 feluri de condimente pe care le aveti in casa sau le-ati achizitionat de curand, nu intodeauna iese gustul la iveala cand e o harababura in oala! Incercati cate 1 sau 2 condimente, asta daca nu stiti deja combinatiile dintre condimente si aveti experienta in imbinarea aromelor ;)

 » FIERBEREA APEI 
     07.09.2012 16:20

  • FIERBEREA APEI.

Cand fierbeti apa, folositi apa rece de la chiuveta, deoarece apa calda din conducte  poate contine mai multe substante cu care a fost tratata, decat apa rece. Cand puneti apa la fiert adaugati putina sare si puneti capacul oalei/cratitei, sarea creste temperatura apei cu cateva grade... apa fierbe mai repede si totodata scade timpul de gatire al mancarii !

 » CAND INCERCATI O NOUA RETETA 
     07.09.2012 16:18

  • CAND INCERCATI O NOUA RETETA.

Cand doresti sa prepari o bunatate dupa o reteta noua, prima data citeste reteta cu atentie, apoi pregateste toate ingredientele necesare pe masa de lucru, in recipiente daca e nevoie, apoi putina energie pozitiva... gen: “din ce voi prepara eu acum, va rezulta ceva  super bun si gustos” ;)) si apuca-te de treaba  ;) asa, rezultatul devine cel putin de… vis :)

 » TOTUL DESPRE ULEI 
     07.09.2012 23:55

TOTUL DESPRE ULEI

Un factor extrem de important în alegerea uleiului este punctul de ardere. Punctul de ardere reprezintă temperatura la care un ulei se degradează și își pierde valorile nutriționale, devenind nociv.

Ulei de in nerafinat 107°C

Ulei de floarea soarelui nerafinat 107°C

» citește tot

 » CEL MAI IMPORTANT LUCRU ATUNCI CAND GATESTI 
     07.09.2012 14:46

In primul rand, atunci cand gatim, trebuie s-o facem cu dragoste, pentru ca mancarea sa iasa buna la gust :p Altfel riscam sa nu ne incante cu un gust savuros :) Cel putin la mine asa e...  depinde foarte mult de starea pe care o am si, din acest motiv, cand nu am o stare buna, incerc sa nu gatesc!

Probabil ca si voi ati simtit-o la restaurant sau la prieteni, savurand acelasi preparat,          de mai multe ori dar cu gusturi diferite... asta datorita starii bucatarului...

Concluzia? Gatiti cu dragoste !!  ;)

» citește tot

Sus