Acidul citric se gaseste in sucurile plantelor citrice (lamai, portocale, mandarine, grepfruit), mere, pere, visine, zmeura, coacaze, kiwi, rodie, capsuni, zarzare, corcoduse, etc.
O metoda prin care putem micsora acreala ( ca sa nu zicem: “putem indulci” ) acestor fructe este sa folosim SAREA ;)
Ceva ciudat pentru romani, cand le spun ca sarea pusa pe lamaie ii diminueaza acreala! In Iran visinele, rodiile, merele, corcodusele, prunele verzi si alte fructe de gen care nu cresc in Romania se mananca presarate cu sare! Bineinteles ca nici in Iran nu toti oamenii mananca asa, nu e chiar pe placul tuturor, dar majoritatea folosesc aceasta metoda.
Incercati sa spalati visinele si asa umede cum sunt presarati putina sare peste ele, lasati sarea sa actioneze 1-2 minute, dupa care gustati ;)
Puteti incerca si cu o lamaie, spalati lamaia, taiati-o in 4 felii, umeziti-o cu cateva picaturi de apa, presarati sare, lasati 1 minut apoi curaj sa gustati... ;)
Reactia chimica, nu o mai tin minte exact ca sa va spun, lasam Alchimistii sa-si faca griji pentru asta! ;)
comments powered by Disqus