TOTUL DESPRE ULEI
Un factor extrem de important în alegerea uleiului este punctul de ardere. Punctul de ardere reprezintă temperatura la care un ulei se degradează și își pierde valorile nutriționale, devenind nociv.
Ulei de in nerafinat 107°C
Ulei de floarea soarelui nerafinat 107°C
Ulei de arahide nerafinat 160°C
Ulei de soia nerafinat 160°C
Ulei de nuci nerafinat 160°C
Ulei de susan nerafinat 177°C
Ulei de soia semi-rafinat 177°C
Ulei de măsline Extra-virgin 191°C
Ulei de nuci semi-rafinat 204°C
Ulei din sâmburi de struguri 216°C
Ulei de măsline virgin 216°C
Ulei de porumb rafinat 232°C
Ulei de soia rafinat 232°C
Ulei de floarea soarelui semi-rafinat 232°C
Ulei de floarea soarelui rafinat 232°C
Ulei de palmier 235°C
Ulei de șofrănel (Carthamus tinctorius) rafinat 266°C
Ulei de avocado 271°C
Tipuri de ulei
Datorita motivelor enumerate mai sus, eu folosesc uleiul de soia sau cel din samburi de struguri la prajeli si uleiul de masline extra virgin la salate si sosuri, sau la preparate care nu necesita prajeala!!
comments powered by Disqus