Un curs despre arome si gusturi, care are loc la Horeca School Bucuresti.
Despre categoria condimentelor, cum se folosesc sau se pastreaza condimentele, mixuri de condimente si tot ce trebuie sa stim despre condimente.
Ca sa va faceti idee, va scriu cateva randuri despre categoria condimentelor si putin despre condimentele naturale care sunt favoritele mele din cele 4 categorii!
CONDIMENTELE NATURALE
Flori, fructe, frunze, rizomi, seminţe, scoarţe ale unor plante condimentare. Se utilizează în stare proaspătă sau deshidratate.
Câteva exemple: Anason, Capere, Chimen, Coriandru, Cuişoare, Curcuma, Dafin, Ienibahar, Fenicul, Ghimbir, Ienupăr, Muştar, Nucşoară, Piper, Scorţişoară, Şofranul și Vanilie.
Părţile folosite sunt:
Flori şi muguri florali la capere, şofran, cuişoare.
Fructe, la anason, chimion, coriandru, ienibahar, piper, ienupăr.
Frunze, la dafin.
Rizomi, la curcuma, ghimbir, obligeană **.
Seminţe, la muştar, nucşoară.
Scoarţă, la scorţişoară
si uite asa, decurge un curs in care vorbim totul despre condimente...
Ca de fiecare data, o sa las sa vorbeasca fotografiile realizate de Andreea.