Evenimente - Curs Condimente - Horeca School Bucuresti

Un curs despre arome si gusturi, care are loc la Horeca School Bucuresti.

Despre categoria condimentelor, cum se folosesc sau se pastreaza condimentele, mixuri de condimente si tot ce trebuie sa stim despre condimente.

Ca sa va faceti idee, va scriu cateva randuri despre categoria condimentelor si putin despre condimentele naturale care sunt favoritele mele din cele 4 categorii!

  • Condimente naturale
  • Condimente acide
  • Produse condimentare industriale (muştarul de masă, sosurile condimentare)
  • Condimente saline (sarea de bucătărie).

CONDIMENTELE NATURALE

Flori, fructe, frunze, rizomi, seminţe, scoarţe ale unor plante condimentare. Se utilizează în stare proaspătă sau deshidratate.

Câteva exemple: Anason, Capere, Chimen, Coriandru, Cuişoare, Curcuma, Dafin, Ienibahar, Fenicul, Ghimbir, Ienupăr, Muştar, Nucşoară, Piper, Scorţişoară, Şofranul și Vanilie.

Părţile folosite sunt:

Flori şi muguri florali la capere, şofran, cuişoare.

Fructe, la anason, chimion, coriandru, ienibahar, piper, ienupăr.

Frunze, la dafin.

Rizomi, la curcuma, ghimbir, obligeană **.

Seminţe, la muştar, nucşoară.

Scoarţă, la scorţişoară

si uite asa, decurge un curs in care vorbim totul despre condimente...

Ca de fiecare data, o sa las sa vorbeasca fotografiile realizate de Andreea.

**********
Daca ai de organizat un private event / corporate evete / thematic event  sau ai nevoie de consultanta culinara pentru restaurantul tau ... contacteaza-ma.
comments powered by Disqus

Sus