Sangria este o bautura alcoolica foarte racoritoare, originala din Spania si Portucalia. Este pe baza de vin, usor de pregatit si se serveste rece, cu gheata. La pregatirea sangriei se folosesc fructe, condimente, alte bauturi alcoolice gen coniac, vermut, gin si lichior.
In majoritatea tarilor vorbitoare de limba spaniola se consuma sangria, fiecare zona si regiune avand retetele proprii.
Eu va dezvalui o reteta de sangria proprie. :)
Sa aud pareri... :)
CHINTESENTA:
ALCHIMIA:
Punem 1/2 L de vin in craticioara pe foc, impreuna cu anasonul stelat, scortisoara si cuisoare.
Lasam sa fiarba si sa scada foarte putin, cat sa patrunda aroma condimentelor in vin. Dupa care, dizolvam zaharul brun (in caz ca folosim zahar), apoi luam craticioara de pe foc. Aruncam peste vinul aromat frunzele de menta, zdrobite in palma in prealabil ca sa se infuzeze menta in vinul cald, dupa care il lasam la racit.
Spalam portocalele bine bine, le taiem rondele subtiri, cu coaja cu tot.
Intr-un bol mare sau carafa adaugam vinul aromat, restul de vin, vodka, ginul, sucul de lamaie, sucul de mere si de merisoare si mierea.
Amestecam bine, adaugam gheata si sangria e gata de servit.
ALCHIMIE savarsita fara cusur… ;)
Savurare divina tuturor !
Fotografii de la Zilele Gastronomiei Hispanice in Piata Pipera. (Click pentru redirectionare)