Reţete - Aperitive si Gustari Apetisante - BRANZA MARINATA IN ULEI DE MASLINE, IERBURI SI CONDIMENTE

BRANZA MARINATA IN ULEI DE MASLINE, IERBURI SI CONDIMENTE

Branza marinata in ulei cu ierburi si condimente e un deliciu, foarte usor de pregatit.

Nu numai ca acordam o aroma speciala dupa placul nostru branzei, dar astfel marinata o putem pastra si mai mult timp in recipiente.

Se poate servi cu foarte multe feluri de mancaruri si salate, daca va place branza. :)

Eu va impartasesc reteta mea de marinata, dar voi puteti adauga sau inlocui ingredintele folosite de mine, dupa placul si gustul vostru.

 

CHINTESENTA:

  • telemea de oaie - 300-400 gr.
  • ulei de masline extravirgin ( puteti folosi si ulei de soia sau ulei de samburi de struguri, va recomand sa folositi un soi de ulei fara aroma )
  • fulgi de chilli - 1/2 lingurita
  • usturoi - 2-3 catei
  • boabe de piper sichuan - o lingurita ( putem inlocui cu boabe de piper verde sau roz )
  • crangute de rozmarin uscat - 1/2 lingurita
  • oregano uscat - 1/2 lingurita
  • boabe de mustar - 1/2 lingurita
  • boabe de coriandru - 1/2 lingurita
  • seminte de chimen - 1/2 lingurita
  • ienibahar boabe - 3-4 bucati

 

ALCHIMIA:

Taiem branza cuburi de 1-1,5 cm.

Pregatim borcane sau recipiente curate si uscate in care vrem sa pastram branza marinata.

Amestecam toate ierburile si condimentele.

Preasaram fundul borcanelor cu putin din amestecul de condimente, apoi 1-2 straturi de branza cuburi, apoi iar presaram cu amestecul de condimente si continuam acest procedeu pana se umpla borcanul, dupa care completam cu ulei.

Cel putin o saptamana trebuie sa stea in repaus, casa se combine aromele.

A se pastra in loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui. :)) Asta ca sa fim in pas cu scrisurile de pe ambalajele produselor. Dar oricum asa si trebuie sa se pastreze. Nu neaparat in frigider, doar undeva ferit de caldura si razele soarelui.

Astept parerile voastre, dupa ce o preparati! ;)

 

ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)

Savurare divina… tuturor…

 

 

comments powered by Disqus

Sus