O reteta speciala de briosa aromata, cu crema de branza cu lime si portocale.
Pe care l-am pregatit la "atelierul de gatit pentru copii in magazinul Kaufland Brancuri", am avut copii talentati la acest atelier... aici poti vedea cum a iesit evenimentul!
CHINTESENTA
(Aproximativ 20 bucati)
Briose:
Crema:
ALCHIMIA BRIOSELOR:
Toate ingredintele trebuie sa fie la temperatura camerei!
Amestecam cu ajutorul unei palete, zaharul pudra cu untul la temperatura camerei pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam ouale si amestecam pana avem o compozitie omogena, apoi adaugam crema de iaurt.
Amestecam praful de copt, vanilia bourbon si sarea cu faina , adaugam peste compozitia obtinuta si amestecam in continuare pana avem o compozitie uniforma, apoi adaugam bilutele de ciocolata, amestecam putin, umplem formele de briosa cu ajutorul unui posh si le dam la cuptorul preincalzit la 170 ̊̊̊C, 15-20 minute pana se rumenesc.
Dupa ce sunt gata le lasam sa raceasca inainte sa le ornam cu crema, fiindca daca punem crema pe briosele caldute, riscam sa se topeasca crema!
ALCHIMIA CREMEI:
Cu ajutorul unei palete amestecam crema de branza cu zaharul pudra, incorporam usor... dupa ce s-a amestecat zaharul cu crema de branza, adaugam untul la temperatura camerei impreuna cu coaja de portocale si lime, amestecam pana obtinem o crema omogena.
Acoperim vasul si il dam la frigider pentru 20 minute!
Punem peste briosele cu ajutorul unui posh, apoi ornam cu fructe si diferite ornamente de decor!
ALCHIMIE savarsita fară cusur. ;)
Savurare divina tuturor.
comments powered by Disqus