Pot spune ca chessecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate!
De cand am facut cunostinta cu Amarula, o crema de lichior senzationala si gustosa, am tot folosit-o in retetele mele.
Astazi va dezvalui o reteta de cheesecake aromat cu acesta minunata bautura. Amarula este o bautura obtinuta din fructul Marula din Africa de sud. Poate ca ati vazut si un filmulet pe youtube unde animalele maninca fructul Marula si se cam ametesc! :)
Daca n-ati vizionat acest clip, va invit sa-l vedeti accesand acest link si sa va bucurati de un clip haios: https://www.youtube.com/watch?v=D5E5TjkDvU0
CHINTESENTA:
Blat:
Compozitie:
ALCHIMIA:
Prima data preincalzim cuptorul la 175 °C sau la foc mediu daca folosim cuptor cu foc!
Pisam biscuitii cu ajutorul unui blender vertical sau robot de bucatarie.
Temperam (topim) untul la bain-marie si amestecam bine cu biscuitii zdrobiti, pana avem o compozitie omogena.
Asezam hartie de copt in tava, dupa care punem compozitia de biscuiti cu unt, intindem cu mana, pe toata suprafata tavii.
Intr-un castron amestecam crema de branza, smantana de gatit, ouale, zaharul si Amarula. Cu ajutorul unui blender batem pana avem o compozitie omogena pe care o asezam peste stratul de biscuiti cu unt si il dam la cuptorul preincalzit, pentru 30-45 de minute (asta in functie de ce tava folosim si cat de inalt va fi compozitia de branza). Rezultatul: trebuie sa fie rumenita partea de sus si facuta in mijloc... de preferat este sa aiba inaltimea de 3, maxim 4 cm.
Cand Cheesecake-ul e gata, il lasam la racit dupa care il introducem in frigider pentru 5-6 ore.
Cheesecake-ul se serveste rece cu topping de caramel.
ALCHIMIE… savarsita… fară cusur… ;)
Savurare divina… tuturor…
comments powered by Disqus