Am gustat multe feluri de clatite, dar cea mai buna a fost facut la un targ de primavara, unde n-am reusit sa aflu reteta de la comerciantul care le vindea! :)
Asa ca m-am gandit care ar fi variantele sa fie clatitele asa pufoase si gustoase si dupa cateva experimente am reuist sa dau nastere acestei retete de clatite, care poate sa fie umplute cu orice dupa placul ficaruia... ciocolata, gem, dulceata, crema de branza, carne, legume s.a.m.d.
CHINTESENTA:
Pentru circa 10 clatite:
ALCHIMIA:
In prima faza batem ouale intr-un castron, adaugam apa minerala peste si amestecam cu un tel. Treptat adaugam faina cernata si amestecam cu telul in continuu, apoi adaugam si smantana de gatit, sarea si apa de trandafir si continuam sa amestecam pana avem o compozitie omogena si cremoasa.
Incingem la foc mediu tigaia teflonata pentru clatite si adaugam cateva linguri de ulei din cana. Dupa ce s-a incins uleiul varsam excesul de ulei inapoi in cana si adaugam in tigaie din compozitia noastra de caltite cu ajutorul unui polonic. Rotim din incheiatura mainii, in sens circular pentru ca aluatul sa se distribuie uniform pe toata suprafata tigaii.
Dupa circa 2 minute intoarcem clatita pe partea cealalta si o mai coacem timp de circa 1 minut.
Clatitele trebuie sa fie cat mai subtiri ca nu cumva sa mancam coca necoapta!
Dupa ce am facut toate clatitele, le ungem cu ciocolata si le rulam impreuna cu o feliuta de banana taiata pe lung in 2 jumatati sau pe lung taiata in 4.
Putem folosi si carpacio de ananas ( felii subtiri de ananas taiate cu ajutorul unui feliator de mezeluri ) sau putem sa umplem clatitele cu gem, dulceata, sote de ciuperci cu verdeturi, carne tocata cu verdeturi sau legume sotate, s.a.m.d.
ALCHIMIE savarsita fara cusur ;)
Savurare divina tuturor.
comments powered by Disqus