Pentru mine in batalia dintre clatite si pancakes, invingatorul este pancake!
Prefer sa savurez un pancake pufos, caldut si aromat.
Va dezvalui o reteta speciala cu Amarula.
Amarula este o bautura obtinuta din fructul Marula din Africa de sud. Poate ca ati vazut si un filmulet pe youtube unde animalele maninca fructul Marula si se cam ametesc! :)
Daca n-ati vizionat acest clip, va invit sa-l vedeti accesand acest link si sa va bucurati de un clip haios: https://www.youtube.com/watch?v=D5E5TjkDvU0
CHINTESENTA:
(12-15 bucati)
ALCHIMIA:
Prima data separam galbenusurile de albus.
Combinam laptele cu amarula. Amestecam faina cu praful de copt si jumatate din cantitatea de sare.
Peste galbenusuri adaugam zaharul, le batem cu ajutorul unui mixer, pana se dizolva zaharul.
Apoi adaugam ¼ din lapte si ¼ din faina in timp ce mixam, dupa ce s-au incorporat, mai repetam cu cate ¼ din cantitatea de lapte si faina, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam restul de sare peste albusuri si le batem spuma tare. Prima data 1 minut cu mixerul la viteza mai mica apoi cateva minute cu viteza mare.
Dupa ce avem albusurile batute spuma, incorporam cu mare atentie in compozitia de galbenus batut cu restul de ingrediente.
Lasam sa de odihneasca compozitia 10 minute.
Incingem tigaia, de preferat teflonata la foc mic spre mediu... ungem cu ulei, cu ajutorul unui prosoap de hartie, apoi turnam in centrul tigaii un polonic mic de compozitie.
Le rumenim pe ambele parti... cam 1-3 minute pe fiecare parte. Trebuie sa avem grija ca pancake-ul sa capata o culoare aurie si nu una foarte inchisa la culoare.
Le serviti cu dulceata, gem sau crema de ciocolata. Eu am ales dulceata de nuci verzi si gogonele.
Pancake-ul cu dulceata poate fi acompaniat de frisca sau inghetata!
ALCHIMIE… savarsita fară cusur…
Savurare divina… tuturor!
comments powered by Disqus