Ieri am l-am vizitat pe fratele Paul de la Taverna Racilor… am mancat niste midii si calamari pane. :)
La plecare, mi-a dat Paul si niste raci sa gatesc acasa, printre care mi-a dat si un rac albastru. Se spune ca e o raritate. :)
M-am gandit sa fac niste paste cu raci.
Iata si reteta.
CHINTESENTA:
(2 portii)
ALCHIMIA:
In prima faza punem o oala mare, cat sa incapa toti racii in ea, la fiert cu sare.
Spalam racii sub jet de apa rece ca sa indepartam nisipul.
Apoi, cand apa clocoteste, adaugam racii vii in oala si lasam sa fiarba timp de 4-6 minute in functie de marimea lor… pana isi schimba culoarea si se inrosesc.
Ii scoatem din oala intr-un vas.
Unul cate unul, prindem cu o mana de cap si cu cealalta mana de coada. Ii rasucim capul si il separam de coada. Capul il dam deoparte. Indepartam primele 2-3 inele ale cozii, prindem capatul cozii si tragem carnea afara.
Scoatem si carne din clesti.
Important e sa nu uitam sa curatam carnea din coada de intestin. Asta putem face despicand coada cu ajutorul unui cutit cam 3-4 mm si scotand intestinul cu murdarie.
Apoi trecem carnea prin jet de apa si o punem deoparte.
In alta oala, punem 2 L de apa la fiert cu o lingura de sare. (Sarea, in afara faptului ca da gust mancarii, grabeste si fierberea apei! Mai multe informatii despre sare si fierberea apei, gasiti la rubrica ''SFATURI&IDEI'').
Imediat ce apa incepe sa fiarba, se introduc pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele trebuie sa fie aldente, pentru ca prepararea lor va continua si cu sosul de rosii cu martini. Asa ca de exemplu daca folosim paste, care pe ambalajul lor scrie timp de preparare 6 minute, noi le fierbem 4, maxim 5 minute.
La inceput se va amesteca pentru a evita lipirea pastelor intre ele, apoi din cand in cand, pana pastele sunt gata.
Dupa ce pastele sunt fierte, le stracuram de apa. Daca sosul este gata le punem peste sos, dar daca sosul nu este gata, trecem pastele sub jet de apa rece, pentru ca altfel isi vor continua fierberea si se vor inmuia.
Rosiile le decojim astfel: Se pune apa la fiert, iar cand fierbe, se scufunda rosiile crestate in varf cu un cutit, in patru (in forma de X, nu foarte adanc, doar cat sa se taie coaja), se tin in apa fierbinte 1 minut, imediat dupa se scot si se introduc intr-un vas cu apa rece pentru 1 minut, dupa care se curata de coaja.
Le taiam cuburi de circa 1 cm.
Incingem tigaia pe foc, adaugam ceapa taiata cuburi mici, o calim 4-5 minute, dupa care adaugam si usturoiul taiat cuburi mici. Dupa 1 minut adaugam si cuburile de rosii, martini, oregano, sare, piper si lasam la foc mic sa fiarba.
Dupa 10 minute adaugam si bucatile de carne de raci, lasam 1-2 minute, dupa care adaugam si pastele pentru inca 1-2 minute.
Pastele noastre cu raci, sos de rosi si martini sunt gata.
Daca va ganditi sa incercati si cu paste de casa, aveti aici si reteta de paste de casa by me ;)
http://retetedetop.ro/retete/pizza-si-paste-pufoase/paste-de-casa/
ALCHIMIE savarsita fara cusur. ;)
Savurare divina tuturor.
comments powered by Disqus