PASTE PICCOLINI CU ROSII SI MORCOVI PREGATITE CU CREVETI
Aceasta reteta de paste piccolini cu rosii si morcovi, pare sa-i atraga nu numai pe cei mici, ci si pe cei mari. Pastele cu gust de morcov si rosii, combinate cu aroma uleiului de masline extravirgin si a crevetilor, savoarea rosiilor, cepei si usturoiului, devin o combinatie extraordinara.
Identic unei picturi in care se foloseste mai mult decat oricand, nuanta rosie. Aceasta reteta este oferita celor care au ales drept culoare preferata, culoarea rosie. :)
Sa pictam… zic ;)
CULORILE:
REALIZAREA PICTURII:
Intr-o cratita se pune apa la fiert ( 2/3 din capacitatea cratitei ) pentru paste, impreuna cu 2 lingurite de sare (sarea grabeste fierberea apei! Mai multe informatii despre sare si fierberea apei, se gasesc la rubrica ''SFATURI&IDEI'').
Ceapa se curata si se taie cuburi mici.
Usturoiul se curata si se piseaza cu ajutorul unui pisalog (mojar) sau presei pentru usturoi.
Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc in apa fierbinte aproximativ 2 minute, pentru a putea sa fie decojite mai usor, apoi se taie cuburi mici.
Crevetii se clatesc cu apa rece si se aseaza intr-o sita, la scurs.
Daca crevetii sunt congelati, se decongeleaza in apa rece!!
Imediat ce apa incepe sa fiarba, se introduc pastele si se fierb 6-8 minute. Recomandat este sa se guste si sa se descopere cand sunt facute, deoarece timpul de gatire difera in functie de grosimea pastelor.
Daca se folosesc paste de calitate buna, nu este necesar sa se adauge ulei in apa. Se va amesteca din cand in cand, pentru a evita sa se lipeasca intre ele.
Dupa ce pastele sunt fierte, daca nu le folosim imediat, se da un soc termic cu apa rece si se recesc, ca sa nu isi continua procesul termic si se lasa la scurs.
Intre timp se incalzeste o tigaie sau o cratita in care sa incapa toate ingredintele.
Cand tigaia este incinsa, se adauga uleiul, apoi ceapa tocata, se caleste 2-3 minute, timp in care se amesteca continuu pentru a evita arderea cepei, dupa care se adauga usturoiul, se lasa alte 2 minute, iar imediat dupa se adauga crevetii, amestecand bine.
Dupa inca 2 minute se adauga bulionul de rosii, rosiile taiate cuburi, sarea, piperul si se mai lasa la foc tare 2-3 minute.
Pastele piccolini se vor servi acompaniate de crevetii imbatati de miresmele sosului, in compania caruia si-au desavarsit savoarea.
Se va obtine astfel ambianta cromatica ideala, a unei picturi desavarsite, iar culorile vii si extrem de calde, ofera acestei picturi nu doar rafinament cromatic, ci un sarm si o nota aparte, care ne vor incanta privirea si ne vor excita papilele gustative… ;)
PICTURA… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divină… tuturor...
comments powered by Disqus