PIZZA CU BABIC SI CAPERE, PE LIPIE
Pizza cu babic pe lipie este o pizza care se face foarte rapid, pe lipie libaneza, evitand timpul necesar pentru a prepara coca si a o lasa la crescut... in 15 minute avem o pizza gustoasa plina de vitalitate si crocanta, cu blat subtire!
Dupa parerea mea, pizza este un preparat foarte nutritiv si plin de vitamine, deoarece daca il pregatim cu blat subtire, o sa avem o cantitate mica de carbohidrati si restul poate fi alcatuit din carne ( carne de pui, vita, sunca, carnaciori, salam, ton, fructe de mare ), legume ( rosii, porumb, ardei gras, ceapa, ciuperci ), fructe ( masline, ananas, mar ), lactate ( cascaval, branza, mozzarella ), verdeturi, condimente si sosuri... asa puteam avea cate putin din fiecare categorie pe o pizza ;)
Per genere, pizza se poate prepara cu aproape orice fel de carne, legume, fructe... doar ca trebuie sa cunoastem combinatiile potrivite, dar si asa, nu strica sa mai facem si experimente si sa combinam noi gusturi ;)
Eu am facut cu lipie libaneza, dar putem sa o facem si cu blat, in acelasi fel, singura diferenta este ca va dura mai mult pregatirea cocai si prepararea in cuptor!
CHINTESENTA :
ALCHIMIA:
Pentru inceput, aprindem cuptorul ca sa se incinga!
Babicul il taiem felii subtiri, curatam ceapa si o taiam rondele, ciupercile daca sunt proaspete, le spalam si le tocam felii subtiri, daca sunt din borcan le tocam mai marunt, pasta de tomate o dizolvam in doua linguri de apa calda, adaugam piperul si oregano in ea, dam cascavalul prin razatoare (mica sau mare, nu conteaza), taiam ardeiul kapia rondele, clatim caperea si maslinele si le scurgem de surplusul de apa, asezandu-le in sita.
Ungem tava cu putin ulei, punem lipia in tava, ungem lipia cu pasta de tomate cu oregano...
Peste, punem 2/3 din cantitatea de cascaval, adaugam babicul, apoi ceapa...
Continuam cu ciupercile , ardeii kapia, maslinele, caperea si restul de cascaval...
Il dam la cuptorul incins timp de 5-7 minute... deoarece lipia este foarte subtire, se va face repede, ca sa se faca bine si partea de sus, trebuie sa fie cuptorul incins foarte bine, si daca avem cuptor cu flacara sus, putem dupa ce s-a facut cu cel de dedesubt, sa o dam si 1-2 minute focul de sus ca se rumeneasca bine pe deasupra!
ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divina… tuturor...
comments powered by Disqus