PIZZA MAXI PE LIPIE
PIZZA MAXI este o pizza cu de toate ;) care se face foarte rapid, pe lipie libaneza, evitand timpul necesar pentru a prepara coca si a o lasa la crescut... in 15 minute avem o pizza gustoasa plina de vitalitate si crocanta, cu blat subtire!
Dupa parerea mea, pizza este un preparat foarte nutritiv si plin de vitamine, deoarece daca il pregatim cu blat subtire, o sa avem o cantitate mica de carbohidrati si restul poate fi alcatuit din carne ( carne de pui, vita, sunca, carnaciori, salam, ton, fructe de mare ), legume ( rosii, porumb, ardei gras, ceapa, ciuperci ), fructe ( masline, ananas, mar ), lactate ( cascaval, branza, mozzarella ), verdeturi, condimente si sosuri... asa puteam avea cate putin din fiecare categorie pe o pizza ;)
Per genere, pizza se poate prepara cu aproape orice fel de carne, legume, fructe... doar ca trebuie sa cunoastem combinatiile potrivite, dar si asa, nu strica sa mai facem si experimente si sa combinam noi gusturi ;)
Va ofer mai jos o reteta de pizza, pe care am denumit-o maxi, pentru ca e o pizza ampla cu mai multe minuni care sa ne incante papilele gustative ;)
Eu am facut cu lipie libaneza, dar putem sa o facem si cu blat, in acelasi fel, singura diferenta este ca va dura mai mult pregatirea cocai si prepararea in cuptor!
CHINTESENTA :
ALCHIMIA:
Pentru inceput, aprindem cuptorul ca sa se incinga!
Babicul sau ghiudemul il taiem felii subtiri, sunca o taiem cuburi mici, curatam ceapa si o tocam cuburi mici, ciupercile daca sunt proaspete, le spalam si le tocam felii subtiri, daca sunt din borcan le tocam mai marunt, pasta de tomate o dizolvam in putina apa calda, adaugam piperul si oregano in ea, rosiile cherry le taiem rondele si dam cascavalul prin razatoare (mica sau mare, nu conteaza).
Ungem tava cu putin ulei, punem lipia in tava, ungem lipia cu pasta de tomate cu oregano, peste, punem 2/3 din cantitatea de cascaval, adaugam sunca si babicul, apoi maslinele, ceapa, ciupercile si rosiile cherry si restul de cascaval... il dam la cuptorul incins timp de 5-7 minute... deoarece lipia este foarte subtire, se va face repede, ca sa se faca bine si partea de sus, trebuie sa fie cuptorul incins foarte bine, si daca avem cuptor cu flacara sus, putem dupa ce s-a facut in cel de dedesubt, sa o dam si 1-2 minute focul de sus ca se rumeneasca bine pe deasupra!
ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divina… tuturor...
comments powered by Disqus