Reţete - Pizza si Paste Pufoase - SPAGHETE CU LEGUME

SPAGHETE CU LEGUME

Asa cum bine stim, pastele sunt inventia Italienilor.

Pastele in forma de macaroni au fost produse inca din secolul al XII-lea in sudul Italiei. Odata cu cresterea popularitatii pastelor fainoase, in secolul al XIX-lea au aparut si fabrici care produceau paste fainoase cu diferite forme in Italia.

La inceput pastele se pregateau cu rosii, dupa care s-a mai adaugat si usturoi, verdeturi si ardei... si adaugarea ingredintelor in pastele fainoase a continuat si in zilele noastre, unde poti pregati paste cu orice ingredient, doar ca trebuie sa acorzi multa atentie la combinatia ingredientelor.

Pastele sunt de  multe tipuri: paste scurte, lungi, umplute, sub forma de benzi late, tubulare, paste-foi, paste linii. Putem enumera si: spaghetti, macaroni, fusili, piccolini, tagliatelle, penne, tortellini, farfalle, pappardelle, ravioli, ziti, macheroncelli, bucatini, lasagna, stringozi si multe altele!

Vreau sa mai adaug ca furculita cu mai multi dinti a aparut in jurul anilor 1700 si anume pentru a fi folosita la consumarea pastelor.

Aceasta reteta am invatat-o de la Petru, si am mai modificat-o eu putin, dupa gusturile mele. :)

CHINTESENTA:

  • spaghetti - 400 gr.
  • smantana de gatit (smantana dulce) - 100 ml
  • morcov - o bucata
  • castraveti cornison - o bucata
  • ridichi - 2 bucati
  • ardei iute - o bucata mica
  • usturoi - 2 catei
  • ardei kapia - 1 bucata mica
  • praz - cateva rondele taiate oblic
  • ulei de masline - 20 ml
  • oregano - o lingurita
  • sare

ALCHIMIA:

Intr-o cratita se pune apa  la fiert ( 2/3 din capacitatea cratitei ) pentru spaghette impreuna cu 2 lingurite de sare (sarea grabeste fierberea apei! Mai multe informatii despre sare si fierberea apei, se gasesc la rubrica ''SFATURI&IDEI'').

Trebuie sa fim atenti la timpul necesar pentru fierberea pastelor. De exemplu la aceasta reteta trebuie sa luam pastele de pe foc cu 2 minute mai repede decat scrie pe ambalajul produsului. Daca timpul de firbere a pastelor este de 8 minute, noi luam pastele la 6 minute, pentru ca va urma mai tarziu inca o etapa in care pastele vor fi procesate termic.

Daca nu intentionam sa folosim pastele imediat dupa ce le-am luat de pe foc, le stracuram in sita si le dam un soc termic, adica presaram peste ele apa rece si le racim,  altfel ele isi vor continua fierberea chiar daca le-am scos din apa!

Spalam si curatam legumele si le taiem dupa plac. Ca sugestie putetei sa le taiati fasii subtiri cand faceti spaghette, sau julin cand faceti penne. Acest lucru depinde de felul cum va e mai usor sau cum va place sa arate preparatul dvs. :)

In prima faza punem uleiul in tigaie, la incins, impreuna cu usturoiul.

Dupa ce incepe sa se simta aroma usturoiului, adaugam ridichii, morcovii si ardeii. Le sotam 1 minut la foc iute, dupa care adaugam prazul si castravetii. Adaugam sarea si oregano si le mai sotam 1 minut pentru ca aromele sa se combine. Dupa aceea adaugam pastele, le sotam 1 minut si apoi adaugam smantana de gatit (smantana dulce). Amestecam bine si mai lasam pe foc 2-3 minute ca sa se combine smantana cu toate ingredintele si sa mai scada putin.

Spaghettele sunt gata de servit.

Simplu, rapid si foarte gustos, nu? :)

ALCHIMIE savarsita fara cusur… ;)

Savurare divina tuturor !



comments powered by Disqus

Sus