Reţete - Pizza si Paste Pufoase - SPAGHETTE CU SOS DE ROSII SI BUSUIOC

Aceste spaghete sunt preferatele mele, ca si spaghetele carbonara!

De ce sunt printre pastele mele preferate? Simplu... raspunsul este "busuiocul'! :)

Verdeata mea preferata este busuiocul si din acest motiv cand pregatesc spaghete cu busuioc, folosesc mult busuioc! :)

Acum sa va dezvalui reteta mea.

 

CHINTESENŢA :

(o portie)

  • spaghete - 125 g
  • rosii taiate cuburi fara coaja - 250 g
  • usturoi – 2 catei medii
  • ceapa - o bucata mare
  • busuioc verde – 2-3 crengute
  • parmezan – 50 g (2linguri)
  • ulei de masline - 50 ml  (2linguri)
  • zahar brun – o lingurita rasa
  • sare

 

ALCHIMIA:

Prima data punem 2 L de apa la fiert cu o lingura de sare. (Sarea, in afara ca da gust mancarii, grabeste si fierberea apei! Mai multe informatii despre sare si fierberea apei, gasiti la rubrica ''SFATURI&IDEI'').

Intre timp, daca folosim rosii proaspete, le decojim astfel: punem apa la fiert si cand aceasta fierbe, scufundam rosiile crestate in varf cu un cutit in patru (in forma de X, nu foarte adanc, doar cat sa se taie coaja), tinem in apa fierbinte 1 minut, le scoatem si le introducem intr-un vas cu apa rece pentru 1 minut, dupa care le curatam de coaja.

Ceapa o curatam si o tocam marunt. Usturoiul il toacam tot marunt sau il dam prin pasatorul de usturoi.

Busuiocul il spalam, il uscam cu ajutorul unui prosop de bucatarie, pastram 2-3 frunzulite mici pentru decor si restul il tocam marunt. Daca folosim busuioc cu tulpina moale, tocam cu tulpina cu tot, daca e busuioc de gradina cu tulpina mai tare, folosim doar frunzele.

Imediat ce apa incepe sa fiarba, introducem pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele trebuie sa fie aldente, pentru ca prepararea lor va continua si impreuna cu sosul de rosii cu busuioc. Asa ca, de exemplu, daca folosim paste pe ambalajul carora scrie timp de preparare 6 minute, noi le fierbem 4, maxim 5 minute.

La inceput se va amesteca pentru a evita lipirea pastelor intre ele, apoi din cand in cand, pana pastele sunt gata.

Dupa ce pastele sunt fierte, le strecuram de apa.

Daca atunci cand strecuram pastele, sosul e gata, adaugam pastele stracurate peste ele, dar daca sosul nu este inca gata, racim pastele sub jet de apa rece ca sa nu isi continue fierberea.

Incingem tigaia pe foc, adaugam uleiul de masline, apoi ceapa tocata marunt.

Cand ceapa si-a schimbat culoarea (poate sa dureze 2-5 minute) adaugam usturoiul, amestecam si dupa 30 de secunde adaugam busuiocul maruntit (astfel oferim un gust mai intens de busuioc apaghetelor), amestecam 10-20 secunde, dupa care adaugam rosiile taiate cuburi, sarea, piperul si zaharul brun, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute. Amestecam din cand in cand.

Dupa ce s-au fiert rosiile cu restul de ingredinte, adaugam si spaghetele.

Amestecam timp de 1 minut.

Pastele sunt gata de servire.

Punem spaghetele in farfurie, radem parmezan peste paste si ornam cu cateva frunze de busuioc verde.

Daca va ganditi sa incercati si cu paste de casa, aveti aici si reteta de paste de casa by me ;)

 

ALCHIMIE… savarsita… fara cusur…

Savurare divina… tuturor.

comments powered by Disqus

Sus