CEAFA DE PORC MARINATA
Eu obisnuiesc sa marinez toate felurile de carne pe care le folosesc in bucatarie.
Prin simplul fapt ca marinam carnea, ii dam o savoare si o textura deosebita.
Marinarea se poate face cu ulei aromat, ulei de masline si condimente, folosirea diverselor sosuri (soia, teriyaki, sambal, oyster, etc.), impreuna cu suc de fructe.
Folosind acesta metoda, pe langa gustul deosebit, se fragezeste si carnea.
CHINTESENTA:
(pentru 8 portii)
ALCHIMIA :
Fasonam ceafa de porc. Ceapa o taiam julien, la fel si cateii de usturoi… jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa o asezam pe fundul tavii… apoi ungem bucata de ceafa cu ulei, presaram cu sare, o asezam in tava peste legume, adaugam boabele de piper, cimbru si coriandru… restul de ulei si berea.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o lasam la rece pentru minim 24 de ore.
Dupa cele 24 de ore, scoatem tava la temperatura camerei timp de o ora, apoi o bagam in cuptorul preincalzit la 180˚C timp de 4 ore.
La fiecare 45 de minute verificam tava si stropim carnea cu sosul din tava.
Sosul format se poate strecura si folosi ca baza pentru supe sau la prepararea sosurilor.
Ceafa de porc se poate servi cu legume la gratar, cartofi copti sau piure de cartofi, orez si spanac cu parmezan.
ALCHIMIE săvârşită fără cusur. ;)
Savurare divina tuturor…