Reţete - Preparate Vanjoase cu Peste si Carne - CEAFA DE PORC MARINATA

CEAFA DE PORC MARINATA

Eu obisnuiesc sa marinez toate felurile de carne pe care le folosesc in bucatarie.

Prin simplul fapt ca marinam carnea, ii dam o savoare si o textura deosebita.

Marinarea se poate face cu ulei aromat, ulei de masline si condimente, folosirea diverselor sosuri (soia, teriyaki, sambal, oyster, etc.), impreuna cu suc de fructe.

Folosind acesta metoda, pe langa gustul deosebit, se fragezeste si carnea.

 

CHINTESENTA:

(pentru 8 portii)

  • Ceafa de porc – o bucata de circa 2 kg
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Bere – 2 L
  • Ceapa – 2 bucati
  • Usturoi – 5 catei
  • Cimbru proaspata de preferat – cateva crangute (daca nu avem folosim o lingurita de cimbru uscat)
  • Piper boabe – o lingurita
  • Coriandru macinat – ½ lingurita
  • Sare

 

ALCHIMIA :

Fasonam ceafa de porc. Ceapa o taiam julien, la fel si cateii de usturoi… jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa o asezam  pe fundul tavii… apoi ungem bucata de ceafa cu ulei, presaram cu sare, o asezam in tava peste legume, adaugam boabele de piper, cimbru si coriandru… restul de ulei si berea.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o lasam la rece pentru minim 24 de ore.

Dupa  cele 24 de ore, scoatem tava la temperatura camerei timp de o ora, apoi o bagam in cuptorul preincalzit la 180˚C timp de 4 ore.

La fiecare 45 de minute verificam tava si stropim carnea cu sosul din tava.

Sosul format se poate strecura si folosi ca baza pentru supe sau la prepararea sosurilor.

Ceafa de porc se poate servi cu legume la gratar, cartofi copti sau piure de cartofi, orez si spanac cu parmezan.

 

ALCHIMIE săvârşită fără cusur. ;)

Savurare divina tuturor…

 


comments powered by Disqus

Sus