COTLETE DE BERBECUT MARINATE
Numai cand aud de cotlete de berbecut marinate, imi lasa gura apa :)
Marinarea este o metoda care, nu ajuta doar la fragezirea carnii, ci ii ofera si savoare, prin folosirea si combinarea de sosuri, legume si condimente.
Va dezvalui o reteta de marinata foarte reusita si pe care o folosesc destul de des ;)
CHINTESENTA:
ALCHIMIA:
Pentru inceput, NU se spala carnea. Se indeparteaza usor sangele cu un servet, daca este cazul. Daca se spala, o mare parte din aroma carnii se pierde. Se portioneaza individual bucatile de cotlete, apoi se curata bine osul fiecarei bucati in parte, de grasime si pielite (NU se dezoseaza, se pastreaza cotletele cu os!).
Ceapa si usturoiul se curata si se taie julien.
Se spala portocala si se stoarce.
Se amesteca vinul rosu, esenta de rodie, otetul balsamic, uleiul, sucul portocalei, sarea, piperul, ceapa, usturoiul si cimbrul curatat de pe fire. Se adauga apoi cotletele de berbecut in compozitia de mai sus, botezata marinata ;), intr-un bol acoperit cu folie ptr pastrat prospetimea sau din aluminiu, sau intr-un recipient din plastic cu capac si se pastreaza la frigider 24 de ore.
Dupa 24 de ore, se introduc cotletele aranjate frumos intr-o tava de cuptor, impreuna cu compozitia in care a stat la marinat, in cuptorul incins la 180 °C, timp de aproximativ 20 de minute... asta in functie de cum preferam sa fie cotletul de berbecut, mai in sange, mediu sau bine facut.
Cotletele de berbecut facute la cuptor, pot sa fie servite cu garnitura de orez, cartofi la cuptor si legume la cuptor, la gratar sau sotate.
ALCHIMIE… savarsita… fara cusur… ;)
Savurare divina tuturor…
comments powered by Disqus