Reţete - Preparate Vanjoase cu Peste si Carne - CREVETI IN MARTINI CU DUO DE PIURE DE MAZARE SI CARTOFI DULCI

CREVETI IN MARTINI CU DUO DE PIURE DE MAZARE SI CARTOFI DULCI

CREVETI IN MARTINI

Crevetii pregatiti in martini sunt preferatoo mei la capitolul creveti.

Martini-ul le da un gust cuceritor si de neuitat. Sunt sigur ca daca si dvs. incercati aceasta reteta o sa va placa foarte mult. :)  Mai ales in combinatie cu duo de piure de mazare si cartofi dulci.

Putem alege doar unul dintre piureuri, ori de cartofi dulci ori cel de mazare.

CHINTESENTA:

  • creveti
  • ulei de masline - 3 linguri
  • usturoi - 3 catei
  • unt - 30 gr.
  • martini - 50 ml
  • piper alb
  • sare

ALCHIMIA:

Crevetii se spala cu apa rece si se curata daca sunt proaspeti. Daca sunt creveti congelati se tin in apa rece pana se dezgheata, dupa care se lasa la scurs de apa in stracuratoare.

Uleiul se pune in tigaie impreuna cu usturoiul curatat si zdrobit si se aseaza pe foc mediu.

Se lasa 1-2 minute ca sa se contopeasca aromele uleuiului si a usturoiului.

Dupa aceea se adauga untul, si imediat ce s-a topit se introduc si crevetii in tigaie.

Se asezoneaza cu sare si piper alb. Daca folosim piper negru crevetii si-ar schimba culoarea. Pentru a impiedica acest lucru vom folosi piper alb.

Daca folosim creveti proaspeti ii lasam trei minute pe o parte, doua minute pe cealalta parte, dar daca folosim creveti inghetati(semi preparat), necesita timp mai mic de preparare, si din acest motiv lasam doua minute pe o parte si un minut pe cealalta parte, dupa care, la ambele feluri de creveti, adaugam martini si mai lasam inca 3 minute in tigaie. In acest timp se va evapora alcoolul din martini si ramane aroma lui fenomenala.

Crevetii sunt pregatiti.

 

PIURE DE MAZARE:

Piureul de mazare este un piure bine colorat si dulce. Mazarea are un gust puternic si, impreuna cu menta proaspata si sucul de lamaie, capata un gust deosebit si cuceritor.

Este usor de preparat si necesita un timp foarte mic de pregatire si de preparare.

ALCHIMIA:

  • mazare congelata - 200 gr.
  • suc de lamaie - cateva picaturi
  • unt - 30 gr. ( la temperatura camerei )
  • menta verde  -  un fir
  • piper
  • sare

CHINTESENTA:

Punem apa la fiert cu sare intr-o craticoara.

Cand incepe apa ca clocoteasca introducem mazarea in apa si lasam sa fiarba cateva minute.

Mazarea congelata find produs semi-preparat nu necesita timp mare de fierbere. Circa 3-5 minute in functie de mazare. Din acest motiv verificam gustand mazarea daca este fiarta.

Dupa ce suntem siguri ca mazarea este fiarta luam cratita de pe foc si o strecuram cu ajutorul unei site.

Apoi, cu ajutorul unui blender vertical, o pasam. Adaugam si untul peste mazarea pasata ca sa se topeasca.

Menta prospata o spalam, separam frunzele si le tocam marunt. Adaugam peste mazare pasata impreuna cu sare, piper si cateva picaturi de suc de lamaie.

Mai pasam odata cu toate ingredintele cat sa avem o compozitie omogena.

Piureul de mazare este gata.

 

PIURE DE CARTOFI DULCI:

Despre piureul de cartofi dulci nu mai trebuie sa spunem ca este un piure dulce, se intelege de la sine dupa denumirea cartofului. :)

Un alt piure usor de pregatit, ca majoritatea felurilor de piure,  dar, totodata, un preparat mai deosebit. Gustul lui se poate inrudi cu dovleacul (bostanul).

CHINTESENTA:

  • cartofi dulci - 1-2 bucati
  • suc de lamaie - cateva picaturi
  • unt - 30 gr ( la temperatura camerei )
  • piper
  • sare

ALCHIMIA:

Punem apa la fiert cu sare intr-o craticoara.

Intre timp spalam si curatam cartofii dulci. Ii taiam cuburi, ca sa fiarba mai repede.

Cand incepe apa ca clocoteasca introducem bucatile de cartofi dulci in apa si lasam sa fiarba circa 15 minute. Cel mai bine este sa incercam cu o furculita daca s-au fiert.

Cand s-au fiert cartofii luam cratita de pe foc si o strecuram cu ajutorul unei site. Este recomandat sa lasam cartofii dulci in sita 5 minute pentru ca excesul de apa sa se evapore.

Apoi, cu ajutorul unui blender vertical, o pasam. Adaugam si untul peste cartofii pasati ca sa se topeasca.

Peste cartofi si unt presaram sare, piper si cateva picaturi de suc de lamaie.

Mai pasam odata cu toate ingredintele cat sa avem o compozitie omogena.

Piureul de cartofi dulci este gata.

ALCHIMIA desavarsita fara cusur.

Savurare divina tuturor.

Aici puteti viziona si episodul 4 al emisiunii Senzatii in Bucatarie cu Luca Valentin, unde am gatit aceasta reteta!
http://tv-h.ro/senzatii-in-bucatarie/inregistrari-video?v=1

comments powered by Disqus

Sus