Reţete - Preparate Vanjoase cu Peste si Carne - FRIGARUI DE PUI MARINATE CU SOFRAN

Frigarui de pui marinate in sofran

Marinarea este o metoda care nu ajuta doar la fragezirea carnii, ci ii ofera si savoare prin folosirea si combinarea de sosuri, legume si condimente.

Va dezvalui o reteta de marinata foarte reusita si pe care o folosesc destul de des.

O puteti folosi si la curcan, rata, gasca.

 

CHINTESENTA:

(4 portii)

  • piept de pui dezosat fara piele – 1 kg
  • ceapa – 1 bucata mare
  • ulei de floarea soarelui – 200 ml
  • suc de lamaie – 4 linguri
  • sofran – 0.5 g
  • piper alb – 1 varf de lingurita (folosim piper alb ca sa nu se schimbe culoarea puiului)
  • sare – dupa gust (circa ½ lingurita, in functie de sare folosita)

 

ALCHIMIA:

Pentru inceput, spalam pieptul de pui. Taiem pieptul cuburi de circa 1.5 cm.

Ceapa 0 curatam si o taiem julien.

Pistilul de sofran il pisam cu ajutorul unui mojar. Il dizolvam in 2-3  linguri de apa fierbinte intr-un recipient cu capac si il lasam la infuzie pentru 2-3 minute.

Intr-un castron sau recipient cu capac adaugam cuburile de pui, ceapa taiata julien, uleiul, sucul de lamaie, sofranul dizolvat, piperul alb si sarea.

Punem capacul sau invelim cu folie de prospetime si il dam la frigider minim 12 ore. De preferat ar fi sa stea la marinat 24 de ore pentru un gust mai aromat si mai intens.

Daca folosim bete de frigarui din lemn, le tinem in apa rece circa 30 minute inainte sa le folosim, ca sa nu avem surpriza sa se arda la capete atunci cand le punem pe gratar.

Putem sa tragem pe betele de frigarui doar cuburile de pui sau putem folosi si ceapa taiata cuburi de circa 1.5 cm si ardei gras rosu, verde sau galben. Trebuie sa avem grija ca atunci cand tragem carnea sau legumele pe betele de frigarui, pe bat sa fie carne si legume de aceleasi dimensiuni, ca sa nu avem surpriza ca unele sa se faca si altele sa ramana nefacute.

Frigaruile de pui astfel preparate pot sa fie servite cu garnitura de orez, cartofi la cuptor si legume la cuptor, la gratar sau sotate.

Aceasta marinata o putem folosi si pentru aripioare, copane, piept de pui, curcan sau rata.

 

ALCHIMIE… savarsita… fara cusur…

Savurare divina… tuturor.

comments powered by Disqus

Sus