PASTRAMA DIN MUSCHI DE VITA CU VERDETURI
Aceasta pastrama, este cel mai simplu mod de a face o pastrama... usor de realizat, gustul se poate da dupa preferintele fiecaruia, si fara prea multa bataie de cap... oricine poate sa-l reinventeze cu usurinta, adaugand verdeturile si condimentele dorite ;)
CHINTESENTA :
ALCHIMIE :
Se pregateste muschiul de vita , se taie partea mai subtire a muschiului - latimea nu conteaza, dar inaltimea trebuie sa fie in jur de 3 - 4 cm, se curata de pielite, daca este cazul.
Se unge muschiul taiat si curatat, cu ulei de masline sau ulei din samburi de struguri.
Se face un amestec de sare ( sare trebuie pus mai multa, sa reziste mai mult timp, sa nu se strice... oricum aceasta pastrama este putin mai sarata si se serveste fasii subtiri, cate putin ), piper roz, piper negru, chimen ( foarte putin), ardei iute (chilli), si verdeturi uscate ( acestea pot sa fie dupa plac, dar baza este: patrunjel, tarhon, oregano, ceapa verde uscata, coriandru)… in rest, putem pune putin cimbru si rozmarin, dar, foarte aromate fiind, trebuie folosite in cantitati foarte mici.
Dupa ce ai uns muschiul cu ulei, il dai prin amestecul pregatit pe toate partile, cat sa ramana un strat subtire din amestec pe el... ii faci apoi o gaurica intr-un capat, il prinzi cu o sforicica sau ata mai groasa si il agati undeva la racoare, timp de o saptamana/10 zile... in functie de marimea muschiului...
Oricum va mai cadea din amestecul de pe el, cand se usuca... cand nu mai poti de pofta, sau esti curios sa vezi daca e facut sau nu?! Tai o fasiuta si vezi cum e muschiul!?! ;)
Dupa perioada de o saptamana /10 zile, il poti pastra la frigider in punguta sau folie de plastic... daca are destul de multa sare, rezista si 1-2 luni fara sa se strice... ;)
Aceasta este metoda simpla, mai exista si o alta metoda, mai complicata, in care, muschiul se tine in apa cu sare 15 zile, apoi 3 zile la aer rece si apoi se face invelis cu condimente si verdeturi! Dar noi alegem calea mai usoara ;)
ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divina… tuturor…J
comments powered by Disqus