Reţete - Preparate Vanjoase cu Peste si Carne - PIEPT DE CURCAN IN VIN

O reteta deosebita si totodata usor de preparat.

Aceasta metoda de marinare o putem folosi la prepararea diferitelor feluri de carne, doar ca timpul de procesare va fi diferit.

 

CHINTESENTA:

Pentru o portie.

  • Piept de pui – 200 g
  • Unt – 30 g
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Vin alb sec – 100 ml
  • Usturoi – 2 catei
  • Sare
  • Piper alb

 

ALCHIMIA :

Fasonam pieptul de pui, il taiem in bucati de 200 g (grosime de circa 1.5 cm).

Adaugam cateva picaturi de ulei pe carne, presaram cu sare si piper alb.

Punem tigaia la foc iute cu uleiul si, imediat ce uleiul este incins, adaugam pieptul in tigaie ca sa prinda o crusta, dupa 1-2 minute il intoarcem pe partea celalalta… dupa inca 1 minut adaugam cateii de usturoi zdrobiti si untul.

Pieptul trebuie sa prinda crusta pe ambele parti ca sa-si pastreze suculenta,

dupa care adaugam vinul alb si il introducem in cuptorul incins in prealabil la 180˚ C, timp de 5-7 minute.

Dupa ce scoatem preparatul din cuptor, il tinem acoperit la odihnit pentru inca 2-3 minute.

Pieptul de curcan poate fi servit cu cartofi copti, legume la gratar, orez cu legume si nu numai.

 

ALCHIMIE săvârşită fără cusur. ;)

Savurare divina tuturor…

 

comments powered by Disqus

Sus