Acest reteta de pui cu bambus il putem pregati cu legumele care ne plac.
Eu va dezvalui reteta mea preferata.
CHINTESENTA:
(pentru 4 portii)
ALCHIMIA :
Bambusul il trecem prin jet de apa rece si il lasam in sita la scurs.
Pieptul de pui il taiem cuburi de 2x2 cm.
Ceapa si ardeiul curatat, le taiem patratele de 1.5x1.5 cm.
Morcovul il taiem de dimeniuni 1.5x1.5x0.4 cm.
Usturoiul il tocam marunt.
Ceapa verde o taiem fasii oblice.
Amestecam sosurile si uleiul de susan.
Dizolvam amidonul in 5-6 linguri de apa rece.
Incingem tigaia wok impreuna cu uleiul de soia, adaugam bucatile din piept de pui si le calim la foc mare.
Cand bucatile de pui s-au rumenit putin, adaugam bambusul si il calim 2 minute. Adaugam morcovii si ceapa, le calim 3-4 minute dupa care punem si usturoiul. Le calim inca 2 minute, apoi adaugam amestecul de sosuri si condimentele.
Le mai lasam 2-3 minute, dupa care adaugam amidonul dizolvat si mai tinem 1-2 minute pe foc mic, amestecand in continuu.
Luam tigaia de pe foc si adaugam ceapa taiata si semintele de susan.
Ceapa nu trebuie procesata termic ca sa isi pastreze textura.
ALCHIMIE savarsita fara cusur.
Savurare divina tuturor…
comments powered by Disqus