Puiul cu urechi de lemn este unul din preparatele mele preferate.
In restaurantele chinezesti, carnea si legumele sunt procesate termic pe rand prin prajire in baia de ulei, apoi amestecate, asezonate si servite! Eu astazi va dezvalui metoda simpla, cu mai putina prajeala decat la restaurant! :)
Desi la prima privire poate o sa vi se para ca avem o lista mare de ingrediente pentru un preparat, ingredientele care fac ca reteta sa fie deosebita sunt urechile de lemn, mini porumbul si sosurile folosite. In rest avem multe legume colorate care dau savoare preparatului.
CHINTESENTA:
(pentru 4 portii)
ALCHIMIA :
In prima faza hidratam ciupercile astfel: adaugam apa fiarta peste ele, le acoperim timp de 30 de minute. Dupa ce s-au hidratat, le taiem bucati de 1.5 - 2 cm.
Pieptul de pui il taiem cuburi de 2x2 cm.
Ceapa si ardeiul curatat, le taiem patratele de 1.5x1.5 cm.
Morcovul il taiem de dimeniuni 1.5x1.5x0.4 cm.
Usturoiul il tocam marunt.
Baby corn-ul il taiem bucati de 1.5 cm.
Ceapa verde o taiem fasii oblice.
Amestecam sosurile si uleiul de susan.
Dizolvam amidonul in 3-4 linguri de apa rece.
Incingem tigaia wok impreuna cu uleiul de soia, adaugam bucatile din piept de pui si le calim la foc mare.
Cand bucatile de pui s-au rumenit putin, adaugam morcovii, ceapa si ciupercile... le calim 3-4 minute dupa care adaugam ardeii, baby corn-ul si usturoiul. Le calim inca 2 minute, apoi adaugam amestecul de sosuri si condimentele.
Le mai lasam 2-3 minute, dupa care adaugam amidonul dizolvat si mai tinem 1-2 minute pe foc mic, amestecand in continuu.
Luam tigaia de pe foc si adaugam ceapa taiata si semintele de susan.
Ceapa nu trebuie procesata termic ca sa isi pastreze textura.
ALCHIMIE savarsita fara cusur.
Savurare divina tuturor…
Sosuri si ingrediente asiatice si orientale le puteti comanda online de pe acest site: Tan Viet Romania.
comments powered by Disqus