O reteta aromata cu boia afumata din regiunea Vera, din Spania!
CHINTESENTA:
(pentru 4 portii)
- pulpa de pui dezosata fara piele – 500 g
- bacon fasii – 100 g
- ceapa – 200 g
- morcovi – 200 g
- ciuperci – 300 g
- boia afumata – 8 g
- cimbru – 2 g
- bulion – 80 g
- apa - 1500 ml
ALCHIMIA :
Pulpa de pui o curatam de pielita, tendoane, zgarciuri si oase. O taiem cuburi (1.5 cm) si o calim in ulei incins in oala.
Dupa 4-5 minute adaugam ceapa si morcovul taiat cuburi (circa 1 cm), baconul fasii taiat (2x2 cm) si le calim.
Intre timp separat calim si ciupercile taiate cuburi (1 cm) pana se inmoaie, scurgem de ulei si adaugam peste carne si celalalte legume.
Adaugam boia afumata, cimbrul si le calim inca 2-3 minute.
Apoi adugam apa si lasam la fiert.
Dupa ce s-au fiert legumele si carnea adaugam bulionul, amestecam ca sa se dizolve.
Lasam sa fiarba pana scade sosul si devine mai consistent. Amestecam din cand in cand.
ALCHIMIE savarsita fara cusur.
Savurare divina tuturor…
comments powered by Disqus