Reţete - Preparate Vanjoase cu Peste si Carne - SACI KAVURMA - TIGAIE PICANTA CU LEGUME

SACI KAVURMA - TIGAIE PICANTA CU LEGUME

Saci Kavurma este un preparat original din Turcia, plin de culori si veselie, unde putem imbina culorile, ne putem juca cu ele,  ca niste acuarele, unde ne putem simti copii…intocmai ca pe vremuri... doar ca noi vom colora farfuria si nu caietul de colorat ;)

 

PALETA DE CULORI:

  • piept de pui -  1 buc
  • ceapa - 1 buc
  • ardei iute - 1 buc
  • ardei kapia rosu - 1 buc
  • ardei gras verde - 1 buc
  • ardei gras galben - 1 buc
  • patrunjel
  • rosii - 2 buc
  • usturoi -   1-2 catei
  • ulei de soia/samburi de struguri/floarea soarelui - 4-5 linguri
  • chimen pudra - 1 varf de lingurita
  • curcuma - 1 varf de lingurita
  • boia dulce - 1 varf de lingurita
  • chili - 1 varf de lingurita sau mai mult daca va place iute
  • piper
  • sare

 

REALIZAREA PICTURII:

Puiul se taie fasii subtiri si lungi, ceapa se taie julien, ardeiul iute rondele subtiri, usturoiul se toaca marunt, rosiile se decojesc, se taie cuburi mici si ardeii fasii subtiri...

Se pune uleiul la incins in tigaie, adaugam fasiutele de pui, calim putin, apoi adaugam ceapa, usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute...  presaram condimentele si cand sunt aproape gata, adaugam cuburile de rosii si mai lasam putin... la sfarsit,  adaugam patrunjelul tocat marunt peste pui si legume...

Legumele trebuie sa ramana “Al Dente”!

P.S.  Acest preparat se poate pregati si cu carne de oaie sau vita, doar ca... daca folositi muschi sau antricot de vita, merge calita carnea fasii subtiri, dar daca  folosim carnea din partile mai tari a vitei, se poate fierbe carnea in prealabil, apoi taiata fasii subtiri si urmarite etapele mai sus mentionate!

 

PICTURA… săvârşită… fără cusur… ;)

Savurare divina… tuturor…J

comments powered by Disqus

Sus