O salata usor de preparat, ca toate celalate salate!

Tonul folosit este de obicei pre-fiert sau din conserva in sos propriu sau ulei.

De obicei in salata de ton se foloseste oua fierte si maioneza, dar eu astazi voi crea salata mea de ton proprie. :)

Pentru ca eu cred cu tarie ca in bucatarie nu exista reguli (nu ma refer la reuguli de igiena si baza bucatariei, alea exista :p ), mai bine zis in retete si ca totul este legat de gustul fiecaruia!

Astept cu nerabdare sa-mi spuneti ce parere aveti despre reteta mea de salata de ton. :)

CHINTESENTA:

(pentru 4 portii)

 

  • salata verde iceberg - o bucata
  • conserva de ton bucati in suc propriu - 2 bucati (320 g)
  • rosii - 3 bucati
  • ceapa rosie - o bucata
  • capere - 3 linguri
  • boabe de porumb dulce - 4 linguri
  • rondele de masline negre - 4 linguri
  • germeni de ceapa rosie – 25 g (2 linguri)
  • germeni de ridichi - 25 g (2 linguri)
  • ulei de masline - 50 ml
  • suc de lamaie proaspata - 2-3 linguri
  • piper alb - un praf
  • sare -  dupa gust

 

ALCHIMIA:

Se spala bine rosiile si frunzele de salata si sa lasa la scurs.

Daca folosim ton in ulei, nu mai folosim ulei de masline. Daca folosim ulei in suc propriu, scurgem sucul cu ajutorul unei stracuratoare.

Se taie salata iceberg fasii, rosiile se pot taia fasii subtiri sau cuburi, dupa preferinte.

Ceapa se curata, se spala si se toaca cuburi.

Intr-un bol mare se amesteca ingredientele taiate si tocate, boabele de porumb, rondelele de masline, caperea, sucul de lamaie … peste care se presara sare si piper dupa gust, se adauga tonul, germenii de ceapa si ridichi.

Salata e gata!

ALCHIMIE savarsita fara cusur…

Savurare divina tuturor !

 

 

 

 

 

 

ALCHIMIE savarsita fara cusur… ;)

Savurare divina tuturor !

comments powered by Disqus

Sus