Aceasta salata este o salata nutritiva cu carne, branza, fructe si verdeturi.
Dressingul ii ofera gustul desavarsit si scoate in evidenta aromele ingredientelor.
CHINTESENTA:
(pentru 4 portii)
ALCHIMIA:
Pieptul de curcan il taiam felii mari cu grosimea de 1 cm. Ungem fasiile cu putin ulei de masline, presaram cu sare si piper alb ca sa nu i se schimba culoarea. Il frigem pe gratarul incins pana se face pe ambele parti si, dupa ce le luam de pe gratar, tinem acoperit intr-un vas 3-4 minute la cald sa se odihneasca.
Branza de capra o taiem dreptunghiuri de 2x3 cm cu grosimea de 1 cm.
Adaugam putin ulei de masline, presaram cu ierburi de provence si putin piper, amestecam usor ca sa nu se faramiteze branza, dar sa se lipeasca verdeturile de ea. Incingem o tigaie sau pe gratar frigem bucatile de branza pe toate partile incat sa se rumenesca.
Marul verde il curatam de coaja si cotor. Il taiem in fasii subtiri de circa 2x2 cm cu grosimea de circa 3 mm.
Pentru dressing amestecam sucul de lamaie cu 50 ml de ulei de masline, sare si piper.
Pieptul de curcan il scoatem de la odihnit si il taiam fasii cu latime de 2 cm.
Intr-un bol mare rupem fasiile de salata iceberg cu mana, adaugam rucola, baby spanac, fasiile de mar verde, bucatile de branza de capra rumenita, fasiile de curcan si peste toate aceste ingredinte presaram dressingul de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Amestecam cu grija ca sa nu se faramiteze bucatile de branza.
Salata noastra este gata de servit.
O putem orna cu micro verdeturi sau germeni.
ALCHIMIE… savarsita… fara cusur…
Savurare divina… tuturor.
comments powered by Disqus