Supa crema de porumb, una din preferatele mele la capitolul supe.
Este foarte usor de pregatit, la fel ca si celalate supe creme.
CHINTESENTA :
(6-8 portii)
ALCHIMIA:
Legumele se spala, se curata si se pun la fiert impreuna cu porumbul, sarea si condimentele.
Pentru a fierbe mai rapid, putem sa le taiam in bucati mai mici si sa tinem oala acoperita.
Cand legumele si porumbul s-au fiert bine, luam oala de pe foc si incepem sa blendam cu ajutorul unui blender vertical… dupa ce este bine blendat, compozitia o trecem prin sita ca sa eliminam pielitele de porumb si sa avem o supa fina.
Apoi punem oala pe foc mic pentru inca 2-3 minute si adaugam untul, smanatana de gatit, gorgonzola si asezonam cu sare si piper, in timp ce amestecam in supa.
Supa se serveste cu crutoane, pe care le putem pregati cu ulei aromat si pudra de usturoi pentru o savoare aparte.
Mentiuni legate de preparare:
Cat de solida sau lichida sa fie supa, putem sa o facem dupa plac. Inainte sa dam la blender supa, scoatem din stoc (zeama in care s-au fiert legumele), il blendam si daca e nevoie, mai adaugam din stocul de legume!
Aceasta supa o putem pregati si cu parmezan ras sau chiar branza de burduf.
Putem folosi si alte condimente mai usoare, in ideea in care, daca folosim condimente cu gust si aroma mai accentuata, poate acoperi gustul de branza.
ALCHIMIE… săvârşită… fără cusur… ;)
Savurare divina… tuturor…
comments powered by Disqus