De cate ori ajungeti acasa de la cumparaturi, dupa ce achizitionati oua sau primiti oua de tara, doar acelea sunt cele mai sanatoase si gustoase ;) Nu uitati, inainte de a le introduce la frigider, spalati-le bine cu foarte putin detergent de vase sau sapun lichid cu apa usor calduta (65-75° C) si clatiti-le bine... Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De aceea, se recomanda sa spalam bine ouale, ca sa prevenim salmoneloza si sa nu contaminam frigiderul si produsele din frigider odata cu introducerea lor in frigider. Cu toate ca dezinfectarea oualor se face cu Cloramina in restaurante, sau cel putin asa ar trebui, noi alegem varianta pentru acasa si le spalam asa cum am mentionat mai sus, asta daca nu avem posibilitatea sa le dezinfectam cu Cloramina ;) Cloramina se poate achizitiona din orice farmacie, se dizolva usor in apa rece si ouale nu trebuie lasate mai mult de 1 minut in apa cu Cloramida ( este suficienta o pastila la 1 – 2 l de apa ), dupa care, trebuie asezate pe un prosop din bumbac si lasate sa se usuce pentru 2 - 3 ore, in functie de temperatura camerei, deoarece, daca le introducem umede la frigider, riscam sa prinda mucegai).
comments powered by Disqus